Nagyon rövid filmek, a világ négy sarkából

Négy nap, a világ négy sarkából érkező audiovizuális alkotások legjava, maximum négy percben – csütörtökön, június 9-én startol 24. alkalommal a Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválja. Az érdeklődőknek két helyszínen, a városi könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegén és a művelődési ház koncerttermében vetítik a rövidfilmeket.

A program szerint

Csütörtökön, június 9-én 17 órától nemzetközi válogatásokat és francia válogatásokat nézhetnek meg az érdeklődők a városi könyvtárban. Itt a legrövidebb film mindössze 2 perc 21 másodperces lesz, az El Hulm című francia darab, míg a nemzetközi válogatásból láthatjuk majd többek között a Contemplativo, Leo, Philip, Plouf, The Breakup rövidfilmeket is.

Péntekre, június 10-re újabb nemzetközi válogatással készültek a szervezők, de ezt válogatott dokumentumfilmek is tarkítják a városi könyvtárban délután 17 órától kezdődően, például a mindössze 4 perc 32 másodperces Blessing in Disguise (Áldás álruhában – szerk. megj.) című rövid dokumentumfilm .

Szombaton, június 11-én délelőtt 11 órától kezdődnek a vetítések a városi könyvtárban, egy hat éven felülieknek ajánlott családi válogatást nézhetnek meg az érdeklődők. Ekkor sem teszik próbára a jelenlévők türelmét, az egyik rövidfilm, a Bengal mindössze 34 másodperces lesz, míg egy másik, a francia La Guerre très très froide (A nagyon-nagyon hideg háború – szerk. megj.) című rövidfilmet 4 perc 28 másodperces.

Vasárnap a művelődési ház koncerttermébe hívják a közönséget egy rövidre: este 18 órától a Nevessünk (a világvége előtt) című rövidfilmet és a Női filmek-et vetítik.

Az eseményre a belépés mindenki számára ingyenes.

Kiemelt kép: archív fotó.