Nagygalambfalva az élre focizta magát

Nagygalambfalva hazai pályán győzte le Zetelakát.
Fotók: Sinka-Király Levente

Hétvégén öt találkozóval folytatódott a 4. Liga nyugati csoportjának pontvadászata. A szombati játéknapon Homoródalmás egy góllal bizonyult jobbnak a vendég Agyagfalvánál.

Az első játéknap második mérkőzésén az első helyért harcban lévő Székelyudvarhelyi Sporting az utolsó Szentábrahámot fogadta. A vendégek gyorsan megszerezték a vezetést, amire még volt válasza a hazai együttesnek. Félidőig azonban még ötször voltak eredményesek a téli szünetben megerősödött szentábrahámiak. A második részben is a vendégek akarata érvényesült, és nagy meglepetésre 8–1-es győzelmet szereztek.

Vasárnap Farkaslakának sem okozott gondot a Székelyvarság elleni találkozón begyűjteni a pontokat, a varságiak így helyet cseréltek a tabellán az eddig utolsó Szentábrahámmal.
A Lövéte–Roseal találkozón egy gól született, ezt a hazaiak lőtték.

Nagygalambfalva abban a tudatban fogadta Zetelakát, hogy győzelem esetén a bajnoki tabella első helyére kerülhet. Sikerült ez nekik, 3–1- re hozták a találkozót. A nagygalambfalviak előnye két pont a bajnoki tabellán a keresztúriak előtt. Két ponttal van lemaradva tőlük Székelykeresztúr, a Sporting és Lövéte. A keresztúriak egy találkozóval kevesebbet játszottak. A Szentegyháza elleni mérkőzésüket, akércsak a Malomfalva–Betfalva találkozót egy későbbi időpontban rendezik.

Íme, az eredmények:

Labdarúgó 4.Liga, nyugati csoport, 14. forduló

Homoródalmás–Agyagfalva 2–1
Sporting–Szentábrahám 1–8
Farkaslaka–Székelyvarság 4–2
Nagygalambfalva–Zetelaka 3–1
Lövéte–Székelyudvarhelyi Roseal 1–0
Székelykeresztúr–Szentegyháza (halasztva)
Malomfalva–Betfalva (halasztva)