Nagy kanállal eszik a Kőlevest

Három falu gyermekei falják a gyergyói előadást.

A gyergyószentmiklósi HalVirág Bábszínház 2019. október 1-én 10 órától a homoródszentmártoni, 11 órától a homoródszentpáli kultúrházában, illetve október 2-án fél 11-től a kápolnási kultúrházban mutatja be a Kőleves c. bábjátékát – olvasható a bábszínház közleményében.

Az előadás a Kulturális programok Hargita Megyének program része, mely Hargita Megye Tanácsának, a Hargita Megyei Kulturális Központnak a Homoródszentmártoni és a Kápolnásfalusi polgármesteri hivatalok és a Halvirág Egyesület együttműködésével valósul meg.

Az előadás az azonos című magyar népmesét dolgozza fel, a kuruc korba helyezve a történetet. A kiszolgált katona éhesen ment egyik háztól a másikig, de bizony nem kínálták meg sehol se egy falás kenyérrel vagy egy kis meleg levessel. Bekéredzkedett az egyik házhoz is, kért a másik háznál is. Volt, ahol a kutyát is ráeresztették, máshol meg olyan szegénynek tettették magukat, mint akiknek semmijük sincs. A katona végül mégsem maradt éhes. De hogy tudott mégis jóllakni, arról kedden számolnak be otthon a gyerekek.

Â