Nagy falat volt Teo Meluță és csapata

Rezmelița Linda azok után, hogy tavaly ősszel mezőnyjátékosként is láthattuk a pályán, visszatért a Vasas Femina kapujába, amikor a csapat vasárnap a női labdarúgó bajnokság rájátszásának első fordulójában a Temesvári Politechnicát fogadta.

Teo Meluță, fotók: GÁL ELŐD

A vendégeknél ott volt a keretben Teo Meluță többszörös román válogatott labdarugó, aki a bajnok Kolozsvári Olimpiától került a Polihoz egy hosszabb rehabilitáció után, és aki már nem egyszer nehezítette olyan játékosok életét, mint a világ egyik legismertebb női labdarúgója, az olimpiai és világbajnok, majdnem 200-szoros amerikai válogatott Alex Morgan. Erről ide kattintva nézhetsz is egy összeállítást.

Tehát felsőházi rájátszás, és első forduló.

Mindenki mindenkivel játszik egy oda és visszavágót a szezon legjobb hat csapata közül, amelyek viszik tovább a szezonban összeszedett pontjaikat. Eszerint a Vasas Femina a nagyszerű szezonkezdése után a tabella negyedik helyéről vágott neki a rájátszásnak, a temesváriak, a Poli a hatodikról, de csupán három pontra, éppen egy győzelemre voltak a Vasastól.

A Székely János által vezetett, Kis Anita távozása után még egyet fiatalított udvarhelyiek a Rezmelița – Egyed Kriszta, Molnár Andrea, Szász Brigi, László Edith, Godra Anett, Orbán Aranka, Horváth Anita, Mitri Rita, Tóth Györgyi, Sólyom Heni kezdővel léptek pályára, Anita távozását követően a csapatkapitányi karszalagot Orbán Aranka örökölte meg. Ezt a mérkőzést nem a levegőben nyeri meg a Vasas, ez már akkor látszott, amikor még a jóval nagyobb termetű temesváriak bevonultak a pályára egy Stop War feliratú molinóval.

A sípszó után többnyire a középpályán folyt a játék említésre méltó lehetőségek nélkül, mindkét csapat keresgélte az ősszel lerakott játékát, és Temesvárnak sikerült előbb megtalálnia, amikor a huszadik percben, éppen Teo Meluță szerezte meg a vezetést. Az udvarhelyi építkezések többnyire már a félpályán elakadtak, Mitri Rita elveszett picit a nagy temesvári védők gyűrűjében, és az átadások nagyja nem érkezett meg hozzzá. Néhány alkalommal Horváth Anita indult meg reménykeltően, az első félidő egyetlen nagy Vasas helyzete is a nevéhez fűződik, szépen lógott meg a védőkről és majdnem kapuig hozta, mivel picit kisodródott, inkább begurította középre, de az érkező ember fölé rúgta.

Noha az első 40 percben a temesváriaknak sem volt sokkal több helyzetük, nem bírtuk ki a sípszóig újabb kapott gól nélkül, ezúttal egy szöglet után Anda Jivan maradt üresen és talált be, így 0-2-es állásnál járt le a játékrész.

A második félidőt

a vendégek ott kezdték, ahol az első abbahagyták, Anda Jivannak mindössze egy perc kellett, hogy újabb gólt szerezzen. Az udvarhelyiek átadásai továbbra sem értek célba, és bár többször kerültek az ellenfél tizenhatosának környékére, igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. Ráadásul a 67. percben jött a negyedik vendégtalálat, ezúttal Andreea Sepetan volt eredményes.

„Elesik, feláll, s úgy is az övé” – kiáltotta a partvonal mellől Székely János, aki a mérkőzés második felében öt cserét is végrehajtott, több utánpótláskorú játékos is lehetőséget kapott, azonban a hazaiak játékának képén ez nem változtatott, az volt az ember érzése, hogy a temesváriak kétszer annyian vannak a pályán, és ennek a hajrában meg is lett az újabb eredménye, Clara Roșu is egy szögletet követően talált be, így 0-5 arányban nyert a Temesvári Poli.

Csapatuk a lefújást követően a tribün előtt ünnepelt, megtapsolva azt a körülbelül 10-15 fős temesvárit, akik elkísérte őket Udvarhelyre. Az ünneplésre a kiütéses győzelem mellett is van okuk, a hatodik helyről a negyedikre kapaszkodtak fel a tabellán, megelőzve ugyan az udvarhelyieket, mindkét csapatnak ugyanannyi pontja van.

Miközben ők ünnepeltek Székely János még tartott egy kupaktanácsot, kiemelve a lányoknak a pontatlan passzjátékot. Megértem, hogy kicsik vagyunk, de hogy ennyire ne menjenek, az nem ezen múlik. Szégyellem magam, remélem egy kicsit ti is – mondta a rutinosabb játékosok felé fordulva a megbízott edző.

És ha azt hittük, ez volt a neheze, tévedtünk, a következő fordulóban a román női labdarúgóbajnokság egyeduralkodójához utazik a Vasas Kolozsvárra. Az Olimpia elleni találkozót március 12-én, szombaton rendezik 13 órától.