Nagy falat volt a VSK-nak az éremért küzdő Konstanca

Fotó: GÁL ELŐD

A Bölények Ligája második helyén tanyázó Konstancai CSM látogatott a székelyudvarhelyi sportcsarnokba az elsőosztályú kézilabda bajnokságodavágóinak utolsó mérkőzésén, a 13. fordulóban.

Már megszokhattuk, hogyha hazai meccse van a Városi Sportklubnak, szinte kivétel nélkül van visszatérő a csarnokban, és ez most sem volt másképp, a régi SZKC-s csapattagok közül most Komogorov tért egykori sikerei helyszínére, vastapsot is kapott az udvarhelyi közönségtől. Ugyanígy az Udvarhelyen évekig tevékenykedő sikeredző, Vlad Caba fia, Liviu Caba, aki szintén a tengerpartiak együttesét erősítette. Nem csak a vendégeknél volt visszatérő, a VSK tavalyi szezonban megsérült csapatkapitánya, Komporály Attila is újra pályára lépett saját közönsége előtt.

A tisztes helytállás is szép lesz Kontanca ellen, tudtuk, és ennek megfelelően a hazai együttes szerezte meg a vezetést, Milosevics vette észre a vendégek védelmében tátongó lyukat, betört, lőtt, vezetést szerezve a VSK-nak. A kostancaiak azonban hamar összeszedték magukat, egyenlítettek, majd kezükbe vették az irányítást is. Tapadt ellenfelére a VSK Milosevics jó perceinek és a két szélső, Csibi és Putnoky gyorsindításból szerzett góljainak köszönhetően. És nem csak támadásai, a védekezése is jól nézett ki a hazaiaknak, és hogy szoros maradjon az első negyedóra, Varró Lajos nagy védései is kellettek.

6-7 volt az állás, amikor még egy kínai figurával is megpróbálkoztak az udvarhelyiek, Putnoky a levegőben vette át a labdát, és dobta is rá, de a vendégek kapusába, Rusuba dobta. És ekkor megindult a konstancai henger, szépen lassan nőtt a különbség a két csapat között, a hazaiak inkább átlövésekből voltak eredményesek, Dedu és Ferenczy vállalta fel a góllövő szerepet. A félidő végén, Angelo Tăuțean is átlőtte az konstancaiak védőfalát, 13-18-re alakítva a félidei állást.

A második játékrész

eleje a hazaiak hibái miatt Komogorovéknak kedvezett, és az ötből mindössze három perc alatt lett kilencgólos a különbség. Ekkor azonban Varró kezdett megint brillírozni az udvarhelyi kapuban, jöttek a gólok is a túloldalon, Ferenczy bíztatta a társakat, hogy “lovagolják” meg ezt a jó szériát megpróbálva még egy nagy rohammal felzárkózni a vendégekre.

És zárkóztak is, azonban jelentősen nem sikerült, amikor sikerült 2-3 gólt lefaragni, “megrázták magukat a vendégek”, és két-három támadás alatt vissza is állították a különbséget. Sőt, tíz perccel a vége előtt beállították az addig legnagyobb előnyüket, 12 góllal vezett Konstanca. És lényegi különbség már nem történt a hátralévő tíz percben sem, tetemes előnnyel győzte le a VSK-t a bajnokság második helyén álló vendég csapat 23-36 arányban. 

Az udvarhelyi együttes továbbra is a tabella utolsó előtti, kieső helyén áll, 7 pontos hátrányban az előtte álló Temesvártól a bajnokság felénél.

A bajnokság jelenlegi állása:

Az idei naptári évben még két találkozó vár a csapatra, december 3-án, szombaton az utolsó hazai összecsapását játssza Sipos Lóránt együttese a Bákói CSM ellen, majd december 10-én Tálas Hubáékhoz, a Tordai Potaissához utaznak.