Nagy esők jöttek, és itt maradt a víz

A két Galambfalván sártengerben lubickolnak az autók. Keresztúron egy udvart öntött el a vihar.
fotó: BEDŐ Erika és KISS Abigél | Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport

A hétfő délutáni esőzés elöntötte az utakat, utcákat az udvarhelyszéki falvakban. Főleg a két Galambfalva közötti útszakaszról, valamint Nagygalambfalváról töltöttek fel a közösségi oldalakra ijesztő képeket: széles patakban folyik a víz az úton, törmelékek, faágak és sár nehezítik a közlekedést.

Mindennapra egy vihar: vasárnap Homoródfürdő és Székelykeresztúr környékéről jelentettek kisebb árvizeket a közösségioldal-felhasználók és a mentéssel foglalkozó szakemberek. A hét közepéig még zivataros időjárásra számíthatunk. 

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő megerősítette az információt, Nagygalambfalván nehézkes a közlekedés, az egyik sávon lehet haladni az úttesten, pontosabban hol az egyiken, hol a másikon. Ezekben az esős időkben óvatosabban kell vezetni – hívta fel a figyelmet.

Székelyszentmiklóson is az úttestig ért a patak vize, és udvarokat öntött el – posztolt több képet a Facebook-oldalán Csáki Levente, a helyi lelkész.

Székelykeresztúron egy udvart öntött el a víz, és veszélyezteti a rajta levő lakóházat is, ide a székelyudvarhelyi tűzoltóságtól küldtek egy kocsit három munkatárssal, és a székelykeresztúri önkéntes tűzoltók segédkeznek a szivattyúzásban – tájékoztatott megkeresésünkre Alina Ciobotariu, az Olt Hargita Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének sajtószóvivője.