Nagy esők jönnek

Mérsékelt mennyiségű esőre, a hegyekben havazásra és a szél felerősödésére kell számítani szerda estig – közölte hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Az előrejelzés szerint január 9-én, hétfőn 18 órától január 11-e, szerda este18 óráig nyugat felől fokozatosan az egész ország területére kiterjednek az esőzések. A déli régiókban a lehulló csapadékmennyiség eléri a 20-25, helyenként pedig a 40 litert négyzetméterenként. A hegyvidéken vegyes csapadék várható, 1.600 méter fölött havazni fog, főleg a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban.

A szél mindenhol felerősödik, sebessége eléri a 45-55 km/h-t, a magaslati régiókban a 60-80 km/h-t; keddre virradóan a Déli-Kárpátokban a szél 90 kilométeres óránkénti sebességre erősödik, hóvihart idézve elő.

Székelyudvarhely sem lesz kivétel

az esőzések aló az accuweather.com meteorológiai szakportál szerint, amely hétfőre, január 9-re még nem, de azt követő két napra 60-70 százalékos valószínűséggel jósol csapadékot városunkban. A szakportál előrejelzése szerint a hőmérsékleti értékek nem változnak jelentősen a következő napokban, így esőzések ide vagy oda, maradnak a 7-8 Celsius-fok körüli nappali csúcsértékek, míg éjszakánként 2 fokig hűl le a levegő.