Nagy dózisú, zenével adagolt költészetet hallhatsz

Az ÉN, azaz Bertóti Johanna és Páll András koncertezik a TÉR-ben (Városháza tér 18. szám), a koncerthez Kiss Lehel meghívott vendég csatlakozik zongorán szombaton, április 15-én délután 17 órától. Az Időt fújok, hogy elaludjak című koncert előadóit a költészet napja arra ihlette, hogy egy három helyszínes turnéra vállalkozzon: Kolozsvár és Marosvásárhely mellett Székelyudvarhelyre is eljönnek.

Weöres Sándor Buba éneke című versét is megzenésítette az ÉN.

Az ÉN verseket zenésít meg, illetve saját szövegű dalokat ír, tagjai zenei téren egymás negatívjai: amíg Bertóti Johanna énekel és gitározik, addig Páll András gitározik és énekel.

Johannához közelebb áll a konvencionális hozzáállás, a líraiság, a befelé fordulás, Andráshoz a formabontás, az őrült megoldások, az excentrikusság. Mindez a kettejük alkotta ÉN-ben találkozik, és olyan dalokat eredményez, amelyekben mindkét alkotó jól megtalálja a helyét, legyen szó megzenésített versekről vagy saját szövegű dalokról.

Az ÉN Időt fújok, hogy elaludjak című műsora azoknak ajánlott, akik a zenében szeretik a kísérletezést, a változatos, sokszor szokatlan megoldásokat, és akik nem riadnak vissza a nagy dózisban adagolt költészettől – írják a koncert Facebook-eseményében.

A koncert 12 éves kortól ajánlott, a belépés adomány alapú, az ajánlott hozzájárulás 15 lej, de ezen felül is lehet támogatni a művészeket, valamint a TER-et.

Kiemelt kép: Herédi Krisztián Photography, Maszol.ro