Mutáns ízeltlábú invázió van a Szejkén

Fotó: Máté Emőke

Találós kérdés: Mi a közös a bogarakban és a politikusokban?

Hivatalosan is megnyitották a szejkei Bogár Parkot július 27-én, csütörtökön délelőtt. Politikusaink mosolyogva dicsérték Fazakas Szabolcsot, a park megálmodóját, szavukba néha belevágott az óriás bogarak hangja.

Távol-Keleti invázió a Szejkén

Még a megnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztató előtt kiderült, hogy 20 darab óriási bogár kapott helyet a parkban, köztük katicabogár, pillangó, tücsök, imádkozó sáska, darázs – Erdélyben és Romániában élő fajták. A körülbelül személygépjármű méretű bogarak a Távol-Keletről érkeztek, ha társaságot érzékelnek, motortól meghajtva mozgolódnak, hangot adnak ki. Vázuk fémből van, amit szivacs, majd gumiréteg borít. 

A parkban van néhány kisebb bogár is, ezek már helyben készültek, a Legendárium Rajzfilmstúdió munkatársai alkották őket 3D-nyomtatóval. Tervrajzok alapján készültek el a bogarak különböző részei, amiket végül összeraktak, majd megfestettete őket Márton Zoltán képzőművész.

Ezek nem mozognak és hangjuk sincs, így is három évet vett fel az elkészítésük a nagy bogarak 3 hónapjával szemben, tudtuk meg Fazakas Szabolcstól. 

Tervben van még, hogy bővül a park, legalább negyven darabosra, javarészt itthon készült bogarakból. 

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!