Murvai Márta lép fel Udvarhelyen

Murvai Márta hegedűművésznő előadóestjére várja az érdeklődőket a Székelyföldi Filharmónia. Az eseményre október 9-én 18 órától lesz a Szent István teremben. Műsoron lesznek J.S. Bach g-moll szólószonáta, BWV 1020, F. Kreisler Recitativ és Scherzo Caprice, Op.61, J.S. Bach d-moll szólópartita, BWV 1004, W. Ernst – F.Schubert Erlkönig művei, áll a szervezők közleményében.

A jelenleg Berlinben élő Murvai Márta hegedűművész, szólista és kamarazenész, pályafutását Bukarestben, a szülővárosában kezdte. Tanulmányai első éveivel kezdve már számos díjat nyert országos és nemzetközi versenyeken. Ezt követően tanulmányi útja az Amerikai Egyesült Államokba vezette, Magna cum Laude kitüntetéssel szerezte meg hegedűs diplomáját a Lynn Egyetem Konzervatóriumában, Sergiu Schwarz professzor osztályában, sikeres verseny-szereplései itt is folytatódtak.
Koncertjei Gille Apappal, Radek Baborákkal, Ruha Istvánnal vagy Szűcs Mátéval a berlini Filharmónia, a hamburgi Elbphilharmonie, a berlini Konzerthaus vagy a berlini Állami Operaház Apollo termeinek színpadára juttatták el. Rendszeresen fellép Európa-szerte kamarazene fesztiválokon a Berlini Állami Zenekar, a Berlini Filharmonikusok, a Deutsche Oper zenészeivel, a berlini, frankfurti, rostocki, hamburgi, freiburgi zeneakadémiák professzoraival, valamint neves romániai és magyarországi szólistákkal, kamarazenészekkel, állami filharmonikus zenekarok tagjaival és egyetemi tanárokkal, sőt, szólistaként is számos romániai Állami Filharmonikus Zenekarral. Az ország legtöbb neves karmesterével, -mint pld. Simon Emil, Ilarion Ionescu-Galați, Bács Lajos, Tiberiu Soare vagy Jankó Zsolt-koncertezett már. Repertoárjában az összes jelentősebb hegedűverseny, szonáta és virtuóz mű megtalálható, valamint gazdag kamarazeneirodalom a duótól az oktettig. Kiemelkedő koncerttevékenységéért a Román Mozart Egyesület a Végh Sándor Díjjal tüntette ki.
Kiemelt kép: Youtube/katyiantal