Munka közben égtek meg

Autóbaeset a szokásosnál kevesebb történt a múlt héten Hargita megyében, Székelyudvarhelyen munkabalesetben sérült meg két személy.

Megint sok volt a magas vérnyomással küzdők száma az elmúlt héten, összesen ötvenegy személy szorult emiatt a mentősök segítségére. Ugyanennyien nehézlégzéssel küzdöttek – tudtuk meg a mentőszolgálat statisztikájából. Különböző szívproblémákkal huszonhét személyt vittek be, szívinfarktust ketten kaptak. Sok volt a lázas esetek száma is, harminckilenc alkalommal volt szükség a mentősök beavatkozására, agyvérzést tizenkét ember szenvedett.

Különböző traumák miatt harmincketten kerültek a mentőbe, epilepsziás rohamot két ember kapott, asztmás rohama csupán egy személynek volt az elmúlt egy héten. Pillanatnyi elmezavarban szenvedő emberhez huszonhatszor hívtak mentőt, rángógörcs miatt pedig kilencszer kellett közbelépniük a szakembereknek.

A gyomorrontás is többek életét megnehezítette, tíz személy került a mentőbe emiatt, további hat esetben pedig tápcsatornai vérzésben szenvedő emberhez hívtak segítséget. Testi sértés miatt öten kerültek kórházba, különböző csonttörések miatt pedig négyen.

A múlt héten három közlekedési baleset történt a megye területén, ezekben két személy sérült meg. Heten kómába estek, és közterületről is hétszer riasztották a mentőt.

Nyolc embernél lépett fel valamilyen allergiás reakció, gyógyszermérgezést pedig ketten kaptak. Tizenhét szülő nőt szállított a mentő a kórházba, szintén tizenheten panaszkodtak rosszullétre, heten azonban ittas állapotban kerültek a szirénázó autóba.

Egy sárgaságos esetet is azonosítottak, és egy embert kutya harapott meg, azért volt segítségre szüksége. Két alkalommal halálesethez riasztották a mentőket, két másik esetben sikerült újraéleszteni a bajba jutott személyeket.

Székelyudvarhelyen egy munkabaleset is történt, két személy szenvedett égési sérüléseket, de további részleteket nem tudott mondani a mentőszolgálat munkatársa.