Működik az online átiratkozás a második oltásra

Lehetővé tették az oltóközpont megváltoztatását a második dózis felvételéhez az oltáskampány online platformján – közölték a RO Vaccinare Facebook-oldalon, miután szerda este optimalizálták a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) által kifejlesztett informatikai rendszert.

A platform most már azt is lehetővé teszi, hogy az oltóközpontok az alkalmazott vakcina típusa szerint jelenjenek meg, így véletlenül sem iratkozhatunk át olyan helyre, ahol mást adnak be, mint amit először kaptunk. Ez eddig korábban csak a vaccin.live oldalon volt követhető.

Meg is próbáltunk az új lehetőséggel élni

Belépve a portálra, a Programările mele (Programálásaim) szekcióban a rapel (második adag) típusú mezőre, azon belül az Editează rapel (Második oltás módosítása) gombra kattintottunk, mire ez jelent meg a képernyőn:

Az első oszlop a vakcina típusát, a második az üres helyek számát, a harmadik a várólistát mutatja. A sor végén a kék nyílra kattintva lehet központot váltani.

Szentegyházáról a székelyudvarhelyi moziba próbáltunk áttenni egy időpontot a második adagra, de a rendszer nem engedte, más központokba viszont igen. Erre az lehet a magyarázat, hogy Udvarhelyen éppen nincsenek üres, azonnal foglalható helyek, csak várólistás iratkozás lehetséges. A második adag fix időpontja (3 héttel az első után kell beadni a Pfizert) miatt pedig nem engedi a bizonytalan várólistára való feliratkozást, csak azokba a központokba, ahol biztosan vannak üres helyek az adott napra.

Egyébként az oltóközpontokba elvileg már nem csak online, hanem telefonon és személyesen is lehetne iratkozni, erről korábban itt írtunk. Udvarhelyen azonban a „Pfizeres moziba” továbbra is szükséges az online iratkozás, az AstraZenecás bethlenfalviba lehet előjegyzés nélkül is menni, telefonszámuk 0733-313009 – közölte érdeklődésünkre Zörgő Noémi, a városháza szóvivője.