Mozi, koncertek, vásár a Kossuth-udvarban

Október 1-e és 3-a között koncertekkel, filmvetítéssel és más programokkal várja az Udvarhelyi Fiatal Fórum az érdeklődőket a Kossuth-udvarba, a második UFF-napokra. Például rögtön a péntek 17 órai megnyitó után egy kerekasztal beszélgetéssel, amelyen olyan fiatalok osztják meg élményeiket, akik korábban önkénteskedtek, vagy dolgoztak külföldön.

A zenei felhozatalt három erdélyi zenekar alkotja: a székelyudvarhelyi – pop, funky, disco és rock slágereket feldolgozó – Projekt X mellett a sepsiszentgyörgyi, szintén főleg feldolgozásokat játszó House of Pioneers és a marosvásárhelyi Szintaxis, az idei Siculus Fesztivál győztes zenekara. A House of Pioneers itt különdíjas lett, ahogy korábban a Peron tehetségkutatón is is pályaindító különdíjat kaptak.

Lesz karaokéé, pólóturi, kézműves termékek vására, kiállítás, valami, amit a szervezők úgy említenek, hogy „humorprogram”, – ide téged is várnak ajándéktárgyért, utalványokért stand-upolni, viccet mesélni –, zárásként pedig mozi, vasárnap 18 órától. Erről csak annyit írnak sejtelmesen, hogy kortárs magyar alkotók játékfilmjeit mutatják be.

A szervezőknek az UFF-napokkal az is céljuk, hogy Udvarhelyi Fiatal Fórum egykori és jelenlegi tagjai találkozzanak, ezért várják a mindenkori munkatársakat, önkénteseket. Az UFF-os szülők gyermekeit a gyereksarokban foglalják le az önkéntesek különböző programokkal, például a Székelyföldi Legendárium rajzfilmjeinek vetítésével.

A környezettudatosság jegyében a rendezvény dekorációit papírhulladék újrahasznosításával készítette az UFF önkéntescsapata, és kifejezetten olyan helyi árusokat hívtak a kézműves vásárba, akik újrahasznosított termékeket kínálnak, jegyzik meg közleményükben a szervezők.