Mozgalmas hétvégéjük volt a rendőröknek és a mentőknek

archív felvétel

Három személyi sérüléssel járó balesetről és egy peches ittas sofőrről számolt be honlapján hétfőn, február 3-án a Hargita megyei rendőrség.

A legsúlyosabb eset Székelykeresztúron, a Szécsi András utca 4. számnál történt szombaton, február elsején hajnali 5 óra tájékán: egy 23 éves helybéli férfi ittas állapotban nekihajtott a kerítésnek – írja a honlapon.

A helyszínen a keresztúri mentősök látták el az eszméletlen sofőrt, majd az udvarhelyiektől kértek segítséget, akik beszállították őt a városi kórházba – tudtuk meg Dr. Domokos Ivántól, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatójától.

A sérült állapotáról dr. Lőrinczi Csaba, az udvarhelyi kórház orvosigazgatója tudott többet mondani: azóta magához tért, az eltört bal karját már megműtötték, az állkapocstörés kezelése következik, a combján szenvedett sérülés ízületinek bizonyult, így nem igényelt azonnali műtétet.

Egy másik ittas sofőr úgy bukott le szombaton este 10 óra után Korondon, hogy éppen az országút melletti sáncból próbálta kimenteni autóját, és a rendőrök megálltak segíteni. Nyomban megérezték az alkoholszagot, a szonda 0,75 mg/l mutatott ki a 25 éves helybéli leheletében.

Székelyudvarhelyen két baleset is történt, az első szombaton 18.35-kor: egy 76 éves helybéli sofőr egy 64 éves nőt ütött el a Bethlenfalvi úton, az átjárón. Vasárnap délután 14.20-kor pedig a Bethlen Gábor utcában egy Kányád községbeli 26 éves férfi ment bele autójával hátulról egy másikba, amelyben egy 19 éves női utas sérült meg enyhén.

A sérülést okozó sofőrök ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indítanak eljárást, az udvarhelyi eseteknél egyik vezető sem volt ittas állapotban.