Mozart, Weber és Bruch műveivel várnak

Utazás a kamarazene világába – ezzel a címmel csábít a szervező Székelyföldi Filharmónia Madarász Emese Adél, Király Erzsébet és Czumbil Bernadette kamarazenei estjére, amely során Mozart, Weber és Bruch műveit hallhatjuk a városháza Szent István termében április 28-án, pénteken 18 órától.

Az előadók

mindannyian a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián végeztek. Madarász Emese Adél, a Székelyföldi Filharmónia tagja klarinét szakon diplomázott. Egyetemi évei alatt tagja volt a Román Ifjúsági Zenekarnak; olyan koncerttermekben játszott, mint a bukaresti Ateneum, a moszkvai Zaryadye Koncert Terem vagy a berlini Konzerthaus. Több országos és nemzetközi verseny díjazottja. 2017-2022-ig a Kolozsvári Magyar Opera zenekarában játszott.

Király Erzsébet brácsa szakon tanult, ugyanott folytatta mesteri tanulmányait is. 2002-től a kolozsvári Transilvania Állami Filharmónia, 2010-től a Concordia vonósnégyes tagja. Más együttesek meghívottjaként gyakran szerepel a Kolozsvári Zenei Ősz, a Modern Kolozsvár, a Mozart Fesztivál, a La Stravaganza barokk zenei fesztivál koncertjein.

Czumbil Bernadett, aki Adriana Bera osztályában végezte felsőfokú, majd mesteri képzését, jelenleg is az akadémia kötelékében van, zeneszerzés és karvezetés karon oktat zongorát. Tanulmányait ösztöndíjasként a Kölni Zeneakadémián csiszolta. Országos és nemzetközi – Sommerakademie Prag-Wien-Budapest, Alban Berg díj – zongoraversenyek díjazottja. Szóló és kamarazene koncertek mellett a Cluj International Music Competition klarinétverseny hivatalos zongorakísérője.

További koncertekre is vár

a Székelyföldi Filharmónia a pénteki bérletes előadása mellett.

Vasárnap, május 7-én a Stúdió Moziban 18 órától Anton Shaburov vezényletével Gál-Tamási Anna (hegedű), Petrus Bölöni Áron (cselló) és Szőcs Botond (zongora) előadásában hallhatjuk majd Beethoven C-dúr hármasversenyét (Op. 56) és C. Saint-Saëns a-moll szimfóniáját (Op. 55, Nr. 2).

Május 10-én euritmia elemekkel gazdagított csellóestre, május 16-án a Virtuózokból ismert, székelykeresztúri származású fiatal zongoraművész, Szaniszló Attila egyéni előadóestje lesz. Május 21-én Ion Storojenco csellóművész szólistaként lép színpadra a Székelyföldi Filharmóniával közös szimfonikus hangversenyen, amelyet Tiberiu Soare vezényel majd. Május 30-án pedig Pap Attila orgonahangversenyére várják az érdeklődőket.

Kiemelt kép: unsplash.com/Hale Gatewood