Motorost ütöttek el Fenyéden (frissítve)

Szerdán, július 7-én délután 13 óra körül motorbaleset történt Fenyéd Máréfalva felőli kijáratánál. A helyszínre a székelyudvarhelyi mentőszolgálat orvosos kocsija és egy SMURD-alakulat szállt ki.

A belső kép és címlapkép olvasói felvétel.

A balesetet feltehetően figyelmetlen előzés okozta, a helyszíni beszámolók alapján a motorbicikli sofőrje Máréfalva irányából a város felé tartott, amikor előzésbe kezdett, ám az előtte haladó autó is előzésbe fogott, anélkül, hogy a visszapillantóba nézett volna, így balesetet okozott.

Dr. Domokos Iván, a megyei mentőszolgálat orvosigazgatója elmondta: az ütközés következtében a motorbicikli sofőrje, egy 47 éves zetelaki férfi alsó végtagi horzsolásokat szerzett, a városi kórház sürgősségi osztályára szállították további kivizsgálás céljából.

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő későbbi tájékoztatást ígért a baleset körülményeiről.

Egy hónapon belül egyébként ez már a második motorbaleset, ami Fenyéden történt. Egy korábbi, június 17-én történt esetről ide kattintva lehet olvasni.

Frissítés (július 8, 9:00)

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő megerősítette, a segélyhívás szerdán, július 7-én 12 óra 45 perckor érkezett be a 112-es telefonszámra. Oldalütközés történt, a személyautót vezető 41 éves csíkszeredai férfi Székelyudvarhelyre tartott, amikor előzésbe kezdett, majd összeütközött a szintén előzésbe fogó 47 éves Zetelaka községbeli motorbiciklissel.
Az ügy kivizsgálás alatt van, így egyelőre nem indult bűnügyi eljárás, az azonban bizonyos, hogy egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt  – mondta el a rendőrségi szóvivő.

Frissítés (10:18)

Portálunk Facebook-oldalán hagyott hozzászólásban a megelőzött autót vezető sofőr – aki egyébként sofőroktató – azt állította, a balesetben érintett személyek egyike sem tartotta be a helységen belül megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt (50 km/h) Fenyéd Máréfalva felőli kijáratánál, a motoros és az autós is szabálytalanul előzött.