Motoros, biciklis és halálos baleset is történt pénteken

Olvasónk felvétele

Szomorúan kezdődött a nap: halálos baleset történt Oklánd és Újfalu között pénteken, június 16-án. Reggel 8 körül értesítették a Székelyudvarhelyi Rendőrség munkatársait az esetről. A helyszínre kivonuló nyomozócsoport vizsgálataiból kiderült, hogy egy 48 éves Kovászna megyei nő, miközben személygépkocsival utazott a 131-es jelzésű megyei úton, Barót felől Székelyudvarhely irányába, elvesztette uralmát a jármű felett, áttért az ellenkező irányba, és összeütközött egy 58 éves homoródalmási férfi által vezetett személygépkocsival.

Az ütközés következtében egy 78 éves férfi, aki a nő által vezetett autó utasa volt, meghalt. A női sofőr is sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállították.

A két sofőrt alkoholszondával vizsgálták, és az eredmény mindkét esetben nulla volt.

A baleset pontos okának megállapítása érdekében folytatódnak a vizsgálatok, írják a Hargita megyei rendőrség közleményében. 

A kórházba szállítottak száma, kora nem teljesen passzol a hivatalos szervek közlésével, Dr. Péter Blanka, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatója portálunknak egy 78 éves halottról számolt be, akinek fejsérülése volt, és egy 76 éves nőről, akinek súlyos hasi és mellkasi sérülései lettek, ezért beszállították a sürgősségre, Udvarhelyre. 

Az ISU szóvivője szerint egy személy meghalt, és két sérültet szállítottak kórházba: egy férfit és egy nőt. 

Motoros és biciklis balesettel folytatódott a nap

11 óra 55 perc körül egy 52 éves székelyudvarhelyi nő, miközben személygépkocsival közlekedett a 13/A jelzésű országúton, lakóhelyén, egy 36 éves férfi által vezetett motorkerékpárnak nem adta meg az elsőbbséget, és összeütközött vele.

Mindkét sofőr sérüléseket szenvedett, és orvosi kezelésre kórházba szállították őket.

A baleset idején egyik sofőr sem állt alkoholos befolyásoltság alatt.

A rendőrök tovább vizsgálják az eset körülményeit, írják a Hargita megyei rendőrség közleményében. 

Mint dr. Péter Blanka nyilatkozta, a 36 éves férfit szállították kórházba, neki vállsérülése van, állapota nem súlyos. 

Ugyancsak pénteken egy biciklis baleset is történt a Sziget negyedben. A Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatója szerint egy 17 éves fiatalember biciklizett, megállt az úton, és hátból elütötte egy autó úgy, hogy betörött a személygépkocsi szélvédője. A biciklisnek arcsérülesei lettek, az üveg felvágta az arcát, más sérülése nincs. 

Cikkünk megjelenéséig a rendőrségről nem kaptunk válaszokat az incidens pontos körülményeire vonatkozó kérdéseinkre.