Motorháztetőre ugrott a hamis áldozat, majd kifeküdt az úton

A székelykeresztúri rendőrséget arról értesítették június 10-én, hétfőn valamennyivel éjfél után, hogy a Hargita negyedben elütött egy gyalogost egy személygépkocsi, aztán egy másik gépkocsiba is belement.

A helyszínen található térfigyelő kamerák felvételeinek megtekintése után a rendőrök megállapították, hogy a 32 éves székelykeresztúri személy, akinek leheletében 0,56 mg/l alkoholkoncentráció volt, rávetette magát egy 42 esztendős, szintén keresztúri nő által szabályosan vezetett személygépkocsi motorháztetejére, miután az megállt elsőbbséget adni az úttesten közlekedő gyalogosoknak.

Az autót sofőrje az eset láttán úgy megijedt, hogy hátramenetbe kapcsolt, és egy leparkolt autóba ütközött. A sofőr ezután elhajtott, de később, amikor a rendőrök megérkeztek, visszatért a helyszínre. Nem csak ő, a magát az autóra vető gyalogos is otthagyta a helyszínt, de néhány perccel később visszajött és mentőt hívott. Mikor a mentő érkezett, kifeküdt az úttestre, ezt ezelőtt több alkalommal is megtette, amikor lámpafényt látva azt gondolta, érkeznek a mentőszolgálat emberei.

A kivizsgálás folytatódik gondatlanságból okozott testi sértés miatt, az esemény körülményeinek és okainak kiderítése érdekében.

Gheorghe Filip, a megyei rendőrség költő-szóvivője a következő kis verset írta az esetről:

C-a fost rănit, a simulat,

Și-un accident a provocat,

Numai că a fost filmat

Şi-acum va fi şi… cercetat!