Most mutasd meg, milyen erős vagy!

A tavalyi crossfit versenyen Katona Ferenc is “megdöglött”, idén csupán a szervezésben erősködik, fotó: GÁL ELŐD

Te nyomod ki a legtöbbet fekve a teremben? Ballal is vered a szekust szkanderben éjszakánként? Akkor neked szólt az FK Team történetének eddigi legnagyobb, kétnapos rendezvénye, amelynek első, szombati napja a különféle versenyekről fog szólni, másnap a pihenésen és a szórakozáson lesz a hangsúly, amikor a résztvevők más sportolókkal, edzőkkel, dietetikusokkal cserélhetnek tapasztalatot kötetlenül.

Mivel idén több embert szeretnének megmozgatni és mindhárom általuk rendezett verseny – az erőemelés, a szkander és a crossfit – egy hétvégére lesz összesűrítve, ezért helyszínváltoztatás mellett is döntöttek, és a székelykeresztúri Baby’O Beach Clubba költöznek, „sokkal nagyobb is az érdeklődés”, mondja el Katona Ferenc főszervező.

Ami nem változik,

hogy a három szakág nagyágyúit hívták el zsűrikként a versenyekre. Itt lesz Dinu Dobridan Európa-bajnok és többszörös országos bajnok szkanderversenyző, a sportág egyik legkiemelkedőbb alakja idehaza, Nagy Hunor testépítő világbajnok, többszörös erőemelő magyar és román bajnok és Ferencz Tamás többszörös román és nemzetközi crossfitbajnok. Szakmai tudásuk és odaadásuk mellett nagyon kedves, barátságos emberekről van szó, nyugodtan hívjátok meg őket egy hideg sörre napközben vagy az esti after partyn és beszélgessetek el velük – bíztatnak a szervezők.

A versenyzőket reggel kilenc órára várják, ekkor lesz majd a regisztráció, hiszen ez nem előzetesen történik. A benevezés 100 lejbe kerül, akkor is, ha csak egy, akkor is, ha több versenyszámban méretteted meg magad. Az összeg tartalmazza a szombat esti buli belépőjét is – hívják fel a figyelmet, és arra kérnek, hogy legyen nálatok személyi igazolvány az életkorotok megerősítése érdekében, ugyanis amennyiben 18 éven aluli vagy, az egyik szülő jelenléte kötelező.

A 9 órai regisztrációt követően, 10-től lesz a mérlegelés. Mivel a crossfit saját testsúlyos edzésnek számít, itt nem, a másik két versenyszámban lesz ez fontos, hiszen ezekben külön súlykategóriák lesznek. Szkanderben például három számot rendeznének: a 75 kiló alattiaknak, a 75 és 90 közöttieknek, és a 90 kilogramm fölöttieknek, de Katona jelzi, ez majd a helyszínen dől el attól függően, hogy hány jelentkezőjük lesz.

Ami biztos, hogy a szkanderrel kezdődik el a szombati versenyprogram, majd a crossfit következik és délután az erőemelés, amelyben szintén három kategória lesz: felhúzás, fekvenyomás, guggolás. Az erőemelés részletes versenyszabályzatát ide kattintva olvashatod el.

Ami változik,

hogy idén masszőrökkel is készülnek: Boldizsár Gáspár gyógymasszőr és csontkovács, illetve Németh László pióca terapeuta, masszőr lesz jelen, és gyúrja meg az izmokat.

Újdonság az is – mivel nem edzőteremben rendezik az eseményt –, hogy a nyitott edzéslehetőség más formában lesz megoldható, a kondigépek nem, de „sok eszköz kint lesz: kettlebell, dobozok, rudak, tárcsák, minden, ami az oldschool edzéshez kell, és bárki akarja, az egykezes súlyt meg lehet ragadni és emlegetni”, mondja Katona.

Arra is külön felhívják a versenyzők, sőt, a bámészkodók figyelmet a meleg miatt, hogy ajánlatos a versenyre napvédő krémet hozni magatokkal, és megkérnek, egész nap figyeljetek a megfelelő hidratáltságra.