Most adhatod le a porszívót, ruhaszárító gépet, klímaberendezést

Pénteken, december 10-én 10 órától rajtol a háztartási gépek roncsprogramjának harmadik, egyben utolsó téli szakasza, amelyben klímaberendezés, ruhaszárító gép és porszívó vásárlását támogató utalványokat bocsátanak ki – tájékoztat a Környezetvédelmi Alap.

A program utolsó téli szakaszára 6 millió lejt szánnak. A klímaberendezések és ruhaszárítógépek vásárlását 400 lej, a porszívók vásárlását 200 lej értékű utalvánnyal támogatják a program keretében. Az utalványokat december 16-a éjfélig vagy az erre szánt pénzügyi keret kimerüléséig lehet kiváltani.
Mivel az előző kiírás alkalmával a lefoglalt utalványok mindössze 55 százalékát használták fel a kedvezményezettek, az AFM arra kéri az érdeklődőket, hogy csak azok váltsák ki a támogató utalványokat, akiknek valóban szándékukban áll új háztartási eszközt vásárolni. Ugyanakkor emlékeztetnek, hogy az értékjegyek névre szólóak és nem átruházhatók, csak az igénylő használhatja fel ezeket.

A háztartási gépek roncsprogramjának idén 75 millió lejes költségvetése volt, ebből 34 millió lejt tett ki a három téli szakasz büdzséje.

Agerpres