Módosítják a költségvetést, táncolnak a moziban

Az augusztusi tanácsülésen elfogadják a július 19-ei rendkívüli és a július 29-ei rendes havi tanácsülések jegyzőkönyvét, majd András Lehel és Szabó Zsuzsa lemondását. Az ellenzéknek várhatóan lesz egy-két szava ezekhez.

Aztán a város éves költségvetésének módosításáról lesz szó, amelynek a 208 oldalas dokumentációját átfutva olyanokat láthatunk, mint a Művelődési Háznak mintegy 370 ezer lej informatikai szolgáltatások, technikai felszerelés vásárlására, valamint programszervezésre, és új traktort is akarnak vásárolni a városnak. A Zsibongó napközi 30 ezer lejt kér élelmiszervásárlásra arra hivatkozva, hogy az év elején odaítélt összeg nem fedezi a működési költségeket, mert az élelmiszerek ára jelentősen megnövekedett azóta. A Városi Sportklub hokikapusa 2000 lej értékben kapott felszerelést egy cég szponzorációjának jóvoltából.

Majd az Urbana Rt. vezetőtanácsában megüresedett tisztségek kiírásáról döntenek. Várhatóan ismét meghosszabbítják a Bálint Trans Kft.-vel a közszállítási szerződést még egy évre. A szerződés tavaly augusztus 29-én járt le, az önkormányzat célja az, hogy átalakítsa a közszállítást egy európai uniós projekt keretében, buszsávok kialakításával, a géppark modernizálásával stb., de ez az indoklás szerint leghamarabb jövő év decemberében lesz kivitelezve. Az egyszerűsített eljárásban kezdeményezett közbeszerzés meghiúsult, ezért van szükség a hosszabbításra.

A katolikus egyháztól bérelt épületek bérleti díját fogadják el: 100 ezer lejjel többet fizet a város évente a Tamási Áron Gimnázium három épületéért, a főépületért, a bentlakásért és a kicsi gimiért, aminek 80 százalékát az egyháznak vissza kell fordítania a fenntartási költségekre.

Az Udvarhely Néptáncműhelynek adnak át ingatlant ügykezelésbe, a Stúdió Mozi épületét szeretnék próbák és előadások céljából használni, mert az indoklás szerint jelenleg a művelődési házban nem férnek el egy térben a színházzal és magával a Művelődési Házzal mint intézménnyel.

Felújítanák a telekkönyvi hivatal (régi közfürdő) épületét, ennek a gazdasági, beruházási és technikai mutatóiról szavaznak. Végül a Napraforgó utcában az elektromos hálózat részfinanszírozását fogadják el, és frissítik a városi műjégpálya beruházási mutatóit.