Mivel kerül az asztalra a jó puliszka?

Voltál már úgy levesevés közben, hogy hú, de jó lenne mellé egy kis banán? Vagy eszedbe jutott már, hogy a Nutellás kenyérre hagymakarikát kellene vágni, a csipszet csoki pudingba mártani, a szőlő mellé kukoricát pattogtani, a Pepsit tejjel vegyíteni, esetleg a sültkrumplit pirébe mártani? Bármilyen hihetetlennek is hangzanak a párosítások, valaki már kipróbálta őket a Fox 50 legfurcsább ételkombinációját összegyűjtő cikke szerint.

Bevallom, egy barátnőmmel évekig zabáltuk a mikrós popcornt ketchuppal, és – egy volt osztálytársamnak hála – azt is megtudtam, hogy a csipsszel gazdagított szendvicsnek nincs is olyan rossz íze. Hallottam és láttam is már furcsaságokat: kínáltak már tejes Unicummal, Jagerrel is, a lakótársaim Kolozsváron tejet ittak a zakuszka mellé, az egyik munkatársam szerint pedig „a lekvár szalámival tökéletes kaja”, és még sorolhatnám.  

Az egyéni furcsaságok mellett pedig vannak olyan kulináris találmányok is, amelyeknek együtt vagyunk az élvezői/ellenzői, mint például az ananászos pizza, ami az 1960-as megalkotása óta osztja két részre a világot. A hagyományos, felénk jól ismert és gyakran fogyasztott ételek is bőven adnak lehetőséget legalább ekkora széthúzásokra. 

Én például gyerekkorom óta odavagyok a tejes puliszkáért, de kaptam már miatta furcsa pillantásokat olyanoktól, akik szerint a puliszkát semmi mással nem érdemes enni, csakis túróval. Van, aki cukrozza, tejföllel és/vagy lekvárral eszi, mások szerint paprikás dukál mellé. Máris legalább öt tábor vitatkozhat az asztal fölött, hogy melyik miért jó vagy rossz. És még csak a puliszkánál tartunk. De van még bőven, ahonnan ez jött, össze is állítottunk nektek egy kérdéssort belőlük.   

És ne értsetek félre, nem az a cél, hogy kiderítsük, hogy melyik az egyetlen és igaz út, sokkal inkább, hogy szórakozzunk egyet, ötleteket merítsünk másoktól. Úgyhogy várjuk hozzászólásban a te személyes kedvenceidet, furcsaságaidat is.  

 Betöltés ...
 Betöltés ...
 Betöltés ...
 Betöltés ...
 Betöltés ...
 Betöltés ...

 Betöltés ...

 Betöltés ...
 Betöltés ...