Mit jelentenek a népi motívumok ma

Képzést szerveznek kézműveseknek Népi motívumok mai használatban címmel szeptember és október folyamán Bartos Tünde bútorfestő, szakoktató irányításával.

Az idei nyolcalkalmas képzésre gyakorlott kézműveseket, népművészeket várnak, akiknek egy szakmai tanulmányutat is szerveznek. A tanfolyam ideje alatt a kézművesek az alkotói munka mellett ötleteket kaphatnak a népi motívumok továbbgondolására.

A program során elkészült kézműves alkotásokból a szervezők kiállítást rendeznek, amellyel egyrészt utat mutatnak a népi motívumok kreatív felhasználására, másrészt népszerűsíti a kézművesek munkáját – olvashatjuk a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont közleményéből.

A képzésen való részvétel ingyenes, a kézműves termékek alapanyagának költségeit fedezik. Jelentkezni 2019. július 31-ig a 0266-214440-es telefonszámon lehet.

A helyek száma korlátozott, és túljelentkezés esetén az érdeklődők egy-egy, a projekt céljainak megfelelő pályamunkát is be kell mutassanak. Előnyben részesülnek azok a személyek, akik eddig nem vettek részt a korábbi képzésen. A kiválasztott személyeket augusztus 9-ig értesítik.