Mit gondol Ferenc pápa a melegekről?

A homoszexuális embereknek joguk kell legyen ahhoz, hogy családban éljenek. Ők is Isten gyermekei. Emiatt senkit sem szabad kiutasítani vagy szenvedésre késztetni. Bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó törvényre van szükség, hogy ily módon jogilag védettek lehessenek” – jelentette ki Ferenc pápa szerdán egy nyilvános beszélgetésen, amelyet a róla szóló dokumentumfilm rendezőjével folytatott.

Evgeni Afineevsky Francesco című filmjét az éppen zajló Római Filmfesztivál keretében mutatták be. A dokumentumfilm olyan témákat jár körbe Ferenc pápával, mint a társadalmi egyenlőtlenség, a rasszizmus, a globális felmelegedés, a szexuális zaklatás, a bevándorlók és menekültek problémái, az embercsempészet, a politikai polarizáció, illetve a keresztények, zsidók és muzulmánok közötti viszonyok.

Ferenc pápa egyébként már érsekként ellenezte a melegházasságot, viszont támogatta az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának elismerését. „Meg kell alkotni az élettársi kapcsolatot szabályozó törvényt. Ez a (szexuális kisebbségeket) megvédené. Én kiállok egy ilyen törvény szükségessége mellett” – mondta még a katolikus egyházfő, aki korábban azt is határozottan közölte, hogy homoszexuális ember nem lehet katolikus pap.

catholicnewsagency.com, Transindex