Mit eszik egy T-Rex a városi parkban?

Mintha egy felbőszült medve üvöltene a sétatéren. Még szerencse, hogy be van kerítve a park közepe, gondoljuk, és belesünk a kerítés apró résein. 

De hisz ez egy hatméteres T-Rex, a dinoszauruszok királya, amint a park fáinak leveleit próbálja elérni hatalmas szájával! Lábai előtt épp most bújt ki a tojásból a kicsinye, akit le sem tagadhatna az anyja: fogait vicsorgatva néz jobbra-balra, vajon, melyik városba szállították őt a családjával.

Fotó: Gál Előd

Ám nem a T-Rex család az egyetlen, aki beköltözött a városi parkba, miután meghallották, hogy Székelyudvarhely utcáin akkora kráterek tátonganak, mint a Jurassic Parkban. Jött még sztegoszaurusz, triceratopsz, szárnyas dínók, s mivel mifelénk már le is havazott, a Jégkorszak szereplői is városunk felé vették az irányt: eljött barátnőjével Manfréd, a mamut, Diego, a kardfogú tigris, csak Sid, a lajhár maradt otthon.

Ezek csak mozgó dínók, nyugodtan megnézheted, tata!

– mondja a városi park felé sétáló kislány a nagytatájának kedd reggeli látogatásunkkor.

A dínók már szombaton, szeptember 17-én beköltöztek a parkba, és lesz idejük akklimatizálódni: október 31-ig áll nyitva az érdeklődők előtt a dinoszaurusz-kiállítás kapuja, a városi park közepén. 

Hogy a dínókat legyen, miből fenntartani, belépőjegyet kérnek a látogatásért, felnőtteknek 25 lejbe, gyerekeknek 20 lejbe kerül a nézelődés. A dinoszauruszok hétfőtől csütörtökig délelőtt 11 és este 20 óráig tűrik békésen a látogatást, pénteken 21 óráig, szombat és vasárnap reggel 10-től este 20 óráig próbálnak meg szebben vicsorítani a dínókedvelőkre.