Mire készül az önkormányzat?

Archív fotó

Csütörtökön reggel 9 órakor kezdődik a júniusi rendes havi tanácsülés a polgármesteri hivatal Orbán Balázs termében. Ezúttal 24 pont van a helyi tanács napirendjén.

Lőrincz Edit tanácsos javaslatára újra napirendre került a babakelengye-program, ezúttal pénzbeli juttatásként, miután a prefektus megtámadta a korábban jóváhagyott termékcsomagot.

Gálfi Árpád polgármester az éves költségvetés kiigazítása mellett kéri a tanácstól az egyházaknak és a sporttevékenységekre járó pályázati összegek és a Harghita Business Center működtetéséhez szükséges önrész jóváhagyását. A hivatal javaslatára szabályoznák a hőenergia (távfűtés) árát, az értékesíthető faanyag kikiáltási árát.

Az önkormányzat újabb területvásárlásra is készül, ezúttal összesen 41 hektárról van szó a Szarkakő és a Budvár alatt, szélesíteni kellene a Farcádi, a Nárciszmező, a Lejtő és a Cserehát utcát, a gáz– és a vízszolgáltatónak pedig szabad hozzáférést nyújtanak a közterülethez, a munkálatok végett.

A Csereháton újonnan megüresedett ifjúsági (ANL) lakásokról is döntenek, a Tamási Áron Elméleti Líceum pedig a Bethlen-negyedben szolgálati lakást kér a várostól, amelyet egy román tanár foglalhat majd el, és újabb fejezethez ér az Orbán Balázs iskola tornatermének megépítése.

Hivatalosítani szeretnék az együttműködést Budapest XVII. kerületével (Pestszentlőrinc-Pestszentimre), és a Rotary Clubbal is partnerségbe lépne a hivatal, hogy a nemlátók számára megvalósítson egy helyi érdekeltségű projektet.

A részletekről a tanácsülésről tudósítunk.