Mire készül a polgármester?

Fotó: Gálfi Árpád Polgármester Facebook-oldal

Amint arról korábban beszámoltunk, a polgármesteri hivatalnak egy elvesztett per nyomán a városháza homlokzatáról el kell távolítania a székely zászlót és a város saját lobogóját.

Gálfi Árpád polgármester Facebook-oldalán (viszonylag) gyors egymásutánban háromszor is reagált a hírre, valóságos politikai kampánnyá duzzasztva az elvesztett per hírét. Az elöljáró telefonon megerősítette, hogy kénytelenek végrehajtani az ítéletet, de nem hagyják annyiban – ha középületen nem lehet, akkor magánépületeken tűznék ki a tiltott jelképet. „Szeretnénk ehhez bevonni a lakosságot, sok-sok székely zászlót kiosztani, megmutatni a közösség erejét”.

„A közeljövőben nagy méretű rendezvényeken gyűlhetünk össze Székelyudvarhelyen, hogy minél többen jelezzük, nem fogjuk engedni alapvető nemzetiségi jogaink lábbal tiprását! Hamarosan jelentkezem a részletekkel” – jelentette be egyik Facebook-bejegyzésében Gálfi. Péntek óta ezzel együtt már a sokadik ködös ígéret volt, de az első, amelyben konkrétum is szerepelt:

Nagygyűlés(ek)re készülnek.

Érdeklődésünkre Ember Attila sajtóreferens csak annyit árult el, hogy még keresik a törvényes módját annak, hogyan lehetne egy tömegrendezvényen több száz vagy ezer székely zászlót kiosztani, hogy azt majd mindenki kitűzhesse a saját házára. Közpénzből ugyanis nem lehet, mert azt azonnal megtámadná a prefektus, mondta. Minél nagyobb gyűlést szeretnének, amely nem csak a városnak szól, hiszen más települések is szembesültek hasonló perekkel, ezért szeretnének más önkormányzatokkal is egyeztetni.

Március 15-e tűnik megfelelő alkalomnak, de már február 3-án a hagyománynak megfelelően megemlékezünk Orbán Balázsról és már szeretnénk egyet kísérletezni – mondta sejtelmesen a szóvivő.