Mindkét siker egy kicsit az udvarhelyieké

Fotó: Pál Zoltán/Csíkszeredai Imperial Wet

A Román Kupa döntőjében találkozik szerdán, október 14-én a székelyudvarhelyi Futsal Klub és az Autobergamo Deva. A mérkőzést a csíkszeredai Erőss Zsolt sportcsarnokban rendezik 15 óra 30 perctől.

Az első elődöntőben, október 13-án 13 órától a székelyudvarhelyi FK a kupát tavaly elhódító Dunărea Călăraşi ellen lépett pályára. A címvédő tartalékosan állt ki, ugyanis, Daniel Drăgușin, a várost 2020-ig irányító polgármester temetésére több meghatározó játékos is hazautazott.

Az FK-nak nem is volt nagyfalat a Călăraşi-i csapat, és az első félidő után már 6-1-re vezettek, a csapatkapitány Szécsi Barna az utolsó percben kettőt is berámolt. Az is belefért, hogy kiengedjen picit az udvarhelyi csapat a második játékrészre, ami 4-4-et hozott, így végül 10-5 lett a végeredmény. Szécsin kívül, aki ötöt vállalt magára az udvarhelyi gólokból, Kedei, Balázsi, Kerestély, és Gálfi talált be.

A másik elődöntőn is láthattunk ismerős arcokat bőven, a csíkszeredai Imperial Wet csapatában Bíró Attila, Miklós Tamás, és Tifán Norbert Tamás, a Dévai Autobergamóban pedig Szőcs László tűnt fel, mindannyian jól csengő nevek a székelyudvarhelyi futsal szeretőinek.

A mérkőzés pikantériája az volt, hogy a dévai csapatban megállapított négy koronavírusos eset után csupán hét fővel tudott kiállni az Autobergamo. Viszont ez is elégnek bizonyult, hiába, hogy a csíkiak végigtámadták a mérkőzést és még a 38. percben is vezettek, ekkor jött ugyanis a székelyudvarhelyi Szőcs, aki előbb egyenlített, majd az utolsó percben szabadrúgásból állította be a 4-3-as végeredményt, továbbjuttatva csapatát.

Ami a kupadöntőkben szerzett tapasztalatokat illeti, a dévai csapat áll jobban, ők 2015-ben és ’16-ban is elhódították a kupát, és az azt követő két évben is a fináléba jutottak, de mindkét alkalommal jobbnak bizonyult a Temesvári Informatica. Az udvarhelyi gárda fennállása első döntőjét játssza, elődje, a Sport Klub két döntős szereplésen van túl, még 2006-ból és 2007-ből, de mindkettőt elveszítette a csapat.

A mérkőzést a Pro X tévéadón és a szakszövetség futsal Youtube csatornáján lehet követni élőben.