Mindig is konduktor akartál lenni?

Négyéves konduktori alapképzést indít a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara  – írják a városháza oldalán.

A Pető intézet négyéves, 8 félévből álló képzésével a központi idegrendszeri sérülés következtében mozgáskoordinációs zavarral küszködő gyermek és felnőtt konduktív fejlesztésével foglalkozó szakemberré lehet válni. A felvételhez érettségi bizonyítvány, valamint ének-zenei, fizikai és beszédalkalmassági vizsga szükséges, érdeklődni, jelentkezni a 0724-266020-as telefonszámon lehet.

A kar oktatási dékánhelyettese, dr. Matos László szerint fontos, hogy ne csak Magyarország határain belül neveljék ki a konduktorokat, hiszen a számtalan képzési helyszíneikhez jelenleg a budapesti szakembereket kell kiküldeniük. Ezt erősítette meg a sajtótájékoztatón Csuka Pál is, a Kiemelt Nemzetközi és Nemzeti Szolgáltatások Központjának igazgatója, elmondása szerint jelenleg 42 országban tevékenykednek.

Igény is van a konduktorokra, a székelyudvarhelyi Baptista Imaházban zajló fejlesztéseken mindig túljelentkezés van, 18–25 gyerekkel dolgoznak, hogy ők „az önellátás, az önképviselés és az emberként való élés útjára léphessenek” – idézi Dr. Földesi Renáta, a Pető András Kar Konduktív Pedagógiai Intézet igazgatóját beszámolójában a városháza.

Kiemelt kép: illusztráció/agnusradio.ro