Mindhárom udvarhelyi focicsapat vezeti bajnokságát

Savin Cătălin, fotó: archívum/GÁL ELŐD

A Székelyudvarhelyi FC, a Vasas Femina, az FK és a Városi Sportklub kézilabdacsapata is pályára lépett a hétvégén.

A Székelyudvarhelyi FC Brassóba utazott a labdarúgó 3. Liga 5-ös csoportjának hetedik fordulójában, ahol az eddig csupán két győzelemmel álló SR Municipal volt az ellenfél. Az udvarhelyiek 25 perc alatt négy gólt is berámoltak a hazaiak kapujába, nem hagyva semmilyen kételyt azzal kapcsolatban, hogy megnyerik-e a mérkőzést. Először Merdariu volt eredményes a 19. percben, öt perccel később Savin, majd a negyvenkettedik és negyvenharmadik percben is gólt lőtt az SzFC, először Pop, majd Petra révén, 0-4-re alakítva ezzel a végeredményt.

Győzelmükkel az udvarhelyiek továbbra is pontegyenlőséggel vezetik a bajnokságot a Sepsi OSK második számú csapatával közösen, de jobb gólarányuknak köszönhetően első helyről várják a jövőheti találkozót, amikor a másik brassói csapattal, a ligautolsó Tâmpa Kids látogat Udvarhelyre hétvégén.

A Vasas Femina

is hibátlan a pontvadászatban, a román női labdarúgó bajnokságban, akárcsak a besztercei Borgóprundi Heniu, megnyerték eddigi hat meccsüket. Hibátlan a Kolozsvári Olimpia is, de mivel két mérkőzésüket elhalasztották, így csak harmadikok a tabellán.

Az udvarhelyiek az utóbbi fordulóban Alexandriát verték 1-3-ra úgy, hogy a hazaiak szereztek vezetést, és a 70. percig előnyben voltak. Ekkor Kis Anita egyenlített, három perccel később Mitri Rita szerezte meg a vezetést, és Kis Anita néhány perccel a lefújás előtt be is biztosította a győzelmet.

A lányoknak most egy kisebb szünet következik, ugyanis a csapat öt játékosát is meghívták az ifjúsági válogatottakba. A következő fordulót október utolsó napján rendezik, a Vasas Temesvárra utazik, míg a borgóprundi Heniu a kolozsvári Olimpiával csap össze.

A Futsal Klub Székelyudvarhely

a csarnokban fogadta a kolozsvári Clujana csapatát, a futsal liga ötödik fordulójában. Hiába hiányzott az udvarhelyi teremfocisok két alapembere, Andrei Grigoraș kapus és Szécsi Barna csapatkapitány, az FK-nak nem jelentett gondot a Clujana legyőzése. Bálint Andor és Kerestély József két-két góljával, illetve Kedei Barna, Balázs Attila és Tankó Levente találataival 7-1-re nyert az FK.

A csapat négyből négyet nyert idáig, és vezetik is bajnokságot, de az igazi erőpróbák most következnek, hisz a hétvégén az egyik rivális, az Autobergamo Déva otthonában játszanak, majd a következő fordulóban a galaci United következik.

A Városi Sportklub férfi kézilabdacsapata,

amelyet a Szejkétől vett át, is pályára lépett szombaton Segesváron, az egyik legnagyobb riválisa otthonában. A mérkőzés alakulása is ezt tükrözte, a hazaiak 7-2-re léptek el és a félidő derekára sikerült ezt ledolgozniuk az udvarhelyieknek, viszont ez annyi energiát kivett belőlük, hogy a szünet előtt ismét ellépett Segesvár. A pályacsere után ismét felkapaszkodott a VSK, fej-fej mellett haladtak a lefújásig a csapatok, és a végén hiába vették át a vezetést pillanatokra az udvarhelyiek, a lefújás pillanatában 30-30 állt az eredményjelzőn.

A VSK a döntetlen után a tabella harmadik helyén áll a fogarasi és a segesvári csapat mögött. A következő találkozót a csarnokban rendezik pénteken, október 15-én 17 óra 30 perctől, Torda lesz az ellenfél.

A női csapat, a Hargita Kézilabda Klub ezen a hétvégén pihent, számukra a másodosztályú bajnokság ötödik fordulója következik, október 19-én, kedden Vâlceára utaznak.