Mindent a szőnyegen hagyott Tifán

A székelyudvarhelyi Tifán István is részt vett az U23-as korosztály számára, november 18. és 20. között rendezett birkózó országos bajnokságon a kolozsvári Horia Demian sportcsarnokban.

A kolozsvári csapat színeiben birkózó Tifán a 79 kilogrammosok szabadfogású versenyében indult, és egészen a döntőig menetelt két mérkőzését is technikai tussal hozva. A fináléban az udvarhelyi birkózó nem bírt a mangáliai ellenfelével Ioan Denis Chiricával, így ezüstöt akasztottak a nyakába.

Arany volt a cél, most ennyire voltam elég, de minden a szőnyegen maradt” – írta a versenyt követően Facebook-bejegyzésében Tifán külön megköszönve a Székelyudvarhelyi ISK birkózó szakosztályának edzőinek, akik itthon, Székelyudvarhelyen segítették felkészülését.

A klub egy másik sikeréről is beszámolt vasárnapi bejegyzésében, mégpedig, hogy az országoson bronzig jutó Lőrincz Balázs a román válogatottal az országok közötti nemzetközi csapatversenyen végzett másodikként, maguk mögé utasítva a magyar, moldáviai és bolgár válogatottat.

Az idei versenynaptár legfontosabb hazai versenyén, a Resicán november 25. és 27. között rendezendő felnőttek országos bajnokságán is lesz, akiért szorítaniuk a székelyudvarhelyieknek, Gergen Zoltán lép majd itt szőnyegre.