Mindenkori legfiatalabb csapatával vág neki a bajnokságnak a Vasas

Az idei DVTK Girls Cup legjobb játékosának választott Horvát Anita lehet a Vasas egyik idei húzóembere: Fotó: DVTK Labdarúgó Sportakadémia Facebook-oldal

A székelyudvarhelyi Vasas Femina is megkezdi idei elsőosztályos bajnoki szereplését, a Bukaresti Fair Play otthonában vendégeskednek augusztus 27-én, szombaton 11 órától. Ugyanezen a hétvégén a második ligás csapat is elkezdi a bajnokságot, ők szintén Bukarest elleni odavágót játszanak, a FCSB női szakosztálya ellen lépnek pályára Slobozián vasárnap 11 órától.

A már így is nagyon fiatal keret további kényszerfiatalításon ment át, avat be László Béla klubelnök. Egyed Krisztára, Benő Krisztinára, és Balázs Viktóriára sem számíthat a csapat, hiszen egyetemre mennek és egyelőre a rangidős, kapuban, de még támadóként is bevethető Rezmeliță Linda sorsa is kérdéses. Az viszont bíztató, hogy abból az u17-es csapatból érkezik a pótlás, amelyik a felkészülés alatt harmadik lett Diósgyőrben egy rangos nemzetközi felkészülési tornán a lengyel Górnik Leczna, és a Szombathelyi Illés Akadémia mögött, megelőzve házigazda DVTK-t, a felvidéki Dunaszerdahelyet és a Szabadkai Szpartakot.

A torna legjobbjának nem mellesleg Horváth Anitát, a Vasas támadóját választották. Ő lehet majd az idei csapat egyik húzóembere, Mitri Rita a másik, aki annak ellenére, hogy 19 éves, a csapat rutinos játékosai közé tartozik.

Mitri Rita, a madéfalvi veszedelem

Érkezők egyelőre nincsenek, hiszen, mint kiderült, a tavalyi keret egyik ukrán légiósának nem voltak rendben a papírjai, és a játszatása miatt a szövetségtől eltiltást kaptak az idei átigazolási időszakra. Ez szeptember 4-én jár le, László Béla elmondja, szét fognak nézni a szabadon igazolható játékosok között, a fiatalságot – a valaha volt legfiatalabb átlagéletkorú csapattal vágnak neki a bajnokságnak – ugyanis ellensúlyozni kell tapasztalt játékosokkal, olyanokkal, akiknek van már nemzetközi tapasztalata. A csapatot továbbra is Székely János vezeti, télig biztosan, árulja el a klubelnök.

Ő 4-5 csapatot biztosnak gondol a rájátszásba bejutó hat helyre, 1-2 hely kiadó, ezért küzd majd 4-5 csapat, de a jelenlegi felállásban László Béla a kiesés elkerülését fogalmazza meg, mint elsődleges célkitűzést. Az egyeduralkodó Kolozsvári Olimpia mellé szépen lassan zárkóznak fel a klubbok, mint Temesvár, vagy a nyáron nagybevásárlást tartó Carmen Bukarest – portugál edző és másodedző érkezett, és több hazai, illetve közép-amerikai játékos – amely már 5-1-re meg is nyerte első bajnokiját. Ezen kívül Arad és Alexandria is ott lesznek a végelszámolásnál a klubelnök szerint.

A bajnokság az első forduló után válogatott mérkőzések miatt szünetel, a Vasas legközelebb szeptember 11-én, vasárnap játszik 11 órától, ez lesz a csapat első hazai mérkőzése, és éppen a megyei rivális, az elsőosztályban újonc FK Csíkszereda ellen. A második ligás csapat a Farul Konstancát fogadja.