Mindenhol számolnak már a kék-sárga mezes futókkal

Fotó: VSK

Vasárnap a Fogarasi-havasokban megrendezett Făgăraş Rocks terepfutó versenyről tértek haza sikerekkel a Városi Sportklub terepfutói. A négy távon (20 km, 37 km, 48 km, 71 km) megrendezett versenyen az udvarhelyi futók a leghosszabb kivételével mindegyiken képviselték a csapatot. A terepviszonyoknak megfelelően mindegyik távon komoly szintemelkedést és technikás terepet kellett leküzdeniük a futóknak, az útvonalak egy része 2000 méter felett haladt, a nagyon meredek emelkedőket nagyon meredek ereszkedők követték.

A Brătila Sky Race 6 elnevezésű, 48 kilométeres távon 3-an indultak a VSK csapatából. A lányoknál Fazakas Bíborka ért be elsőnek 7 óra 46 perc után. A férfiaknál Bartha Bálintnak nem sikerült a verseny elején összeszedett 20 perc körüli hátrányát ledolgoznia az élen haladó párossal szemben, így 3. helyen végzett 6 óra 33 perc után, 12 percre lemaradva a győztestől.

„A verseny nehéz és nagyon szép volt. A fogarasi hegység látványa kárpótolta a sok mászás, majd ereszkedés nehézségeit. A helyenként nagyon erősen fújó szél is, csak frissítőnek hatott a völgyekben levő hőség után” – emlékszik vissza Bálint. Kerekes Zoltán kisebb eltévedések után 20-dik helyen fejezte be a távot.

A második leghosszabb, 37 kilométeres távon szaladó Ilyés Sándor Lóránd szerint már nincs olyan futóverseny Romániában, ahol az élmezőnyt illetően ne számolnának a csapattal, és ne ismernék a székely motívumokkal díszített kék-sárga mezt. Ő korkategóriája második helyén végzett, ugyanígy Szabó Zoltán és Karamán Zsolt is, aki ugyan nem a VSK futója, szintén székelyudvarhelyi, Nagy Csaba a harmadik, Gothárd József a hatodik helyen ért be korcsoportjában.

A hölgyeknél Imre Judit és Székely Lídia indult a távon, előbbi korkategóriája ötödik, utóbbi korcsoportja második helyén ért célba. A legrövidebb távon korcsoportja tizenhetedik helyén végző Máthé Ildikó, tizenegyedik helyén végző Hollósy Zita Katalin, és hetedik helyén végző Szabó Kinga révén volt érdekelt a csapat.