Minden volt, amiért szeretjük ezt a sportágat

Fotók: GÁL ELŐD

Az idei év első olyan mérkőzésére érkezem, amelyik majdnem megtölti a csarnokot, ami nem csoda, tudva, hogy a székelyudvarhelyi Városi Sportklub felnőtt férfi kézilabdacsapatára Resica és Medzsidia legyőzése után újabb nehéz feladat várt: azt a rivális Segesvárt kellett felülmúlni, akikkel az idény során amellett, hogy döntetlent is játszottunk, le is győztük őket, ki is kaptunk tőlük. A segesváriak is győzelmi kényszerben léptek pályára, ugyanis nem indult jól számukra a rájátszás, így azt tudni lehetett, hatalmas küzdelem szemtanúi leszünk.

A csarnokba visszatértek a szurkolói hangszerek is, újra dobok és kürtök hangját lehetett hallani a lelátóról, sajnos mindezt a körülbelül harmincfős segesvári szurkolótáborban, amit hamar lecsillapított Katona Tamás gyors gólja, de rögtön válaszoltak is rá a vendégek. Hol egyik, hol másik csapat vezetett, és amikor már kezdte bebiztosítani előnyét a VSK, jött az első lélektani gát: felzárkózott, majd kiegyenlített Segesvár. Érkezett is Sipos Lóránt edző időkérése, ami jót tett a fiúknak, utána rögtön egyenlítettek, majd fordítottak.

Nagyon kemény fizikai csata dúlt a pályán, először Fekete Róbertet kellett ápolni, majd Orbán Szilárdot találta el rosszul a labda egy védés után, őt Jobb Lőrinc váltotta a kapuban. De Lőrinc megihletett formában szállt be a meccsbe, és egy kivédett hetessel megmutatta, lesz néhány szava a vendégek támadásainál. Végül csak Segesvárnak jött ki jobban a lépés a félidő hajrájában, Ferenczi időntúli szabaddobása a védőfalon pattant, így egy gólos előnnyel, 16–17-es állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidő

első gólját is az udvarhelyiek szerezték, ekkor már a fáradtság érződött a támadójátékon, nem záporoztak olyan tempóban a gólok, mint az első játékrészben, ehhez az is kellett, hogy a vendégek kapusa és Jobb Lőrinc is kimagasló teljesítmény nyújtson. Zsinórban védte a segesvári átlövéseket Jobb, meg is ijedtek tőle a segesváriak, egy hétméterest is fölé durrantottak. 21–21-es állásnál néhány hazai hibát kihasználva Segesvár tudott ellépni két góllal, amire Siposnak ismét időkérés volt a válasza.

Jót tett a pad melletti eszmecsere, hisz visszaállva a pályára, a VSK-nak ismét sikerült meglepnie a vendégeket, Komporály Attila átlövésgóljával feljebb kapaszkodtunk, majd a túloldalon Jobb Lőrinc védett ismét hatalmasat, de belülvédekezés miatt hetest adott a vendégeknek a bíró. Sipos ezt nem találta jogosnak, amit tudtára is adott a bírónak, aki sárga lappal jutalmazta ezért. Tíz perccel a lefújás előtt a segesváriak kértek időt, nekik is akadozni látszott a gépezet, azonban az udvarhelyiek is hibáztak a fontos pillanatokban, több egyenlítési lehetőséget is elkapkodtak.

És jöhetett az utolsó tíz,

de micsoda tíz perc. Időkérésük után a segesváriak pontatlanul passzoltak a beállójukhoz, pillanatokkal később a túloldalon már Kónya egyenlített a szélről. Erre már az udvarhelyi közönségnek is megjött a hangja, és sikerült túlharsognia a segesvári dobokat, zengett az Udvarhely, Udvarhely, Udvarhely a lelátóról, amikor az 52. percben Komporály ismét egyenlített hetesből. Üröm az örömben viszont, hogy rosszul lépett az udvarhelyiek csapatkapitánya, és gólja után a földön rogyott össze. A sérülése után nemrég visszatérő csapatkapitányt a segesvári és udvarhelyi játékosok együtt hozták le karjaikban a pályáról.

Ekkor már az udvarhelyiek érte is játszottak, és addig nemlétezőnek hitt energiákat mozgósítottak, egyenlőről megint ők mozdultak elsőként Hadnagy Lóránt góljával. A segesváriak sem úszták meg sérülés nélkül, egyik játékosuk, igaz, kontakt után maradt a földön, de őt is le kellett vinniük a pályáról, amiben Jobb Lőrinc segített a vendégek játékosainak. Segesvár szabálytalanságot reklamált, de a bíróval ezt nem sikerült elhitetniük, viszont a túloldalon védekezésben ők több alkalommal is szabálytalanul állították meg az udvarhelyi támadókat.

A pályára visszatérő Fekete Róbert pedig nem hibázott az ezekért járó heteseknél, és a legjobbkor sikerült a büntetőjével átvennie a vezetést a VSK-nak, majd Katona góljával, és ismét egy Fekete hétméteressel előbb kettőre, majd háromra növelni az előnyt. Innen már nem tudott visszakapaszkodni Segesvár, 33–30 arányban nyertek az udvarhelyiek, akik közönsége állva tapsolta meg csapatát.

Az udvarhelyiek legeredményesebb játékosa Katona Tamás volt 9 góllal, Komporály 6, Ferenczi 5, Tófalvi 4, Fekete 3, Hadnagy, Jére, és Tăuțean 2-2, és Kónya 1 alkalommal volt eredményes.

Nagyszerű győzelmével Sipos Lóránt együttese újra felkapaszkodott a bajnoki tabella feljutást érő második helyére, de ezeket a mérkőzéseket látva, nem lesz egyszerű ezt megtartani, pláne számolva a VSK csapatkapitányának a kiesésével. Komporály sérülése nem nézett ki jól, az utolsó tíz percben a kispad mellett ápolták az udvarhelyi szélsőt.

A csapat szombaton, március 19-én 14 órától már a rájátszás ötödik helyén álló Pitești ellen játssza következő bajnokiját.