Minden település zöld a megyében, egyet kivéve

December 16-án még úgy volt, hogy az Udvarhelyszéken egyedüliként bevörösödött Oklánd már csak szilveszterre remélheti, hogy sikerül sárga forgatókönyvre váltania. A jó hír az, hogy a megyei vészhelyzeti bizottság december 30-ai határozata értelmében nem csak Oklánd, hanem minden Hargita megyei település kikerült a vörös zónából az óév végére, az újév elejére.

Sőt, a sárga forgatókönyvön is egyedül Kányád községben kellett hosszabbítani,

minden más település zöldnek számít,

amíg a fertőzöttségi mutatók 1,5 ezrelék alatt maradnak. Ide tartoznak:

Etéd, Szentábrahám, Tusnádfürdő, Balánbánya, Bélbor, Borszék, Fenyéd, Kápolnásfalu, Csíkcsicsó, Csíkszentgyörgy, Gyergyócsomafalva,  Csíkkarcfalva, Gyergyóholló, Korond, Csíkkozmás, Székelykeresztúr, Csíkdánfalva, Székelyderzs, Oroszhegy, Gyergyóditró, Felsőboldogfalva, Csíkszépvíz, Galócás, Gyergyószentmiklós, Gyergyóalfalu, Gyergyószárhegy, Csíkszentlélek, Lövéte, Farkaslaka, Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok, Csíkmadaras, Homoródszentmárton, Homoródalmás, Csíkszereda, Csíkszentmihály, Bögöz, Székelyudvarhely, Csíkpálfalva, Kászonaltíz, Galambfalva, Parajd, Oklánd, Csíkrákos, Gyergyóremete, Máréfalva, Székelyandrásfalva, Gyergyósalamás, Csíkszentkirály, Újszékely, Csíkszentdomokos, Csíkszentmárton, Csíkszentsimon, Csíkszentimre, Madéfalva, Gyergyóvárhegy, Gyergyóújfalu, Siménfalva, Csíkszenttamás, Maroshéviz, Tölgyes, Tusnád, Székelyvarság, Szentegyháza, Vasláb és Zetelaka településeken.

Itt megengedett a szabadtéri előadások, fesztiválok, kulturális események, magánrendezvények megtartása maximum 300 fő részvételéig, ahol a közönségnek az egymástól legalább 2 méteres távolságra elhelyezett székeken kell helyet foglalnia, és kötelező maszkot viselnie.

A színházak, mozik, koncertek a nézőtér 50%-ával működhetnek, a kapacitásuk felén működhetnek azok a vendéglátók, éttermek, kávézók is – beleértve a szálláshelyeken található egységeket –, ahol az ételek, italok elkészítése és felszolgálása beltérben történik reggel 6 és este 23 óra között.

A szabadtéri teraszok működése megengedett, ha legtöbb hat, nem egy háztartásban élő személy ül egy asztalnál, az asztalok közt legalább két méter távolságnak kell lennie, és be kell tartani a járványügyi törvényben foglaltakat. A szerencsejátéktermek szintén 50 százalékos kapacitással működhetnek.

1,5 és 3 ezrelék között

egyedül Kányád szerepel, a községben december 30-ától január 13-áig érvényes a vörös forgatókönyv.

Az előző kategóriánál felsorolt rendelkezések érvényesek, azzal a különbséggel, hogy a rendezvényeken, vendéglátóhelyeken a maximális létszám 30 százaléka megengedett.

Besorolástól függetlenül,

az egész megyében továbbra is: