Minden számban dobogóra állt, amiben elindult

Fotó: Buti László személyes archívuma

Hétvégén, december 17-én és 18-án rendezték Bákóban a 2009 és 2014 között született gyerekek megyék közötti atlétikaversenyét, amelyen 450 versenyző volt jelen, köztük a székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub 18 versenyzője is, akiket Buti László edző kísért.

A legnagyobbak, a 2009-ben születettek – akiket Bartus Attila készített fel a versenyre – közül File Ardó állhatott dobogóra, ő második helyezést ért el távolugrásban 4.85 méteres eredményével. Ardó 60 méteren is döntőt szaladhatott, végül hatodik lett, akárcsak Gergely Anna a lányok között, aki távolugrásban a negyedik helyen végzett többek között a csapattársa, Széles Regina előtt, aki hetedik lett.

A kisebbek, Buti tanítványai is gyűjtötték a dobogós helyezéseket. A 2012-es születésű Sánduly Endre például az összes próbában érmet szerzett, amiben elindult, ez Buti edzői pályafutása alatt is egyedülálló teljesítmény. Endre harmadik lett 200 méteres szaladásban, második 50 méteres sprintben, illetve megnyerte 9.06 másodperces idejével az 50 méteres gátfutást, és 4.19 méteres eredményével a távolugró számot is.

A szintén 2012-ben született File Cserne Jázmin is a dobogó legfelső fokára állhatott 200 méteres szaladásban, míg Gergen Anna 50 méteren szaladt be harmadikként, és távolugrásban a második helyre volt elég az eredménye.

Éppen csak lecsúszott a dobogóról, és a negyedik lett ugyanebben a korosztályban Péter Mihály Gergő távolugrásban, File Cserne 50 méteres sprintben, és a 2010-es születésű Bálint Krisztián távolugrásban.

„Összességében egy-két próba volt, amikben a középmezőnyben vagy hátrább végeztünk, sokan döntőbe, a legjobb 8 sportoló közé kerületek”, így Kercsó Ágota, Papp Nóra, László Kamilla, Fazakas Avar, Tóth Péter, Gál Botond, Bálint Adrián, Gagiu Abigél, Mezei Kamilla, Hilbel Rudolf, összesíti az eredményeket Buti László edző.

A sok eredmény mellett meg kell említenem, hogy könnyek is potyogtak, File Cserne megsérült az 50 méteres gátfutásnál, Tóth Péter egy rettenetes jó 200 méteres szaladással lett ötödik, úgy, hogy az utolsó 50 méteren a bokája kificamodott. Minden elismerésem és emelem a kalapom a gyerekek előtt” – zárja beszámolóját Buti.