Minden napra jutott egy törvénytelenül közlekedő sofőr

Akadt bőven dolga a Hargita megyei rendőröknek hétvégén, fel is sorolják ezeket tételesen a honlapjukon.

Szentegyházi munkatársaik október 20-án, pénteken 16 óra körül állítottak meg egy 43 éves helyi férfit, akinek a segédmotoros kerékpárja (moped) nem rendelkezett bejegyzett rendszámmal, ezért büntetőeljárást indítottak.

Egy nappal később, szombaton 19 óra 20 perc körül a 138-as jelzésű megyei úton, Fenyéden állítottak meg a székelyudvarhelyi rendőrök egy gyimesfelsőloki 21 éves sofőrt, és mint a szondáztatás során kiderült, 0,94 mg/literes alkoholkoncentrációval a leheletében vezette személygépkocsiját. Ellene is büntetőeljárás indul.

A vasárnap sem telt el szabályszegő sofőrök előállítása nélkül, éjjel 4 órakor állítottak meg egy 38 éves székelyudvarhelyi férfit, aki ugyancsak teszteltek. Mivel a kilélegzett levegőben 0,46 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott a műszer, büntetőeljárást indítottak ellene.

És hogy minden napra jusson valami, a hétfőt is egy törvénytelenül vezető sofőr előállításával kezdték a hatóságok. Október 23-án 4 óra 10 perc körül egy kányádi sofőrt ellenőriztek, aki a 13/C jelzésű országúton, Székelykeresztúron közlekedett személygépkocsijával. Mint a helyszíni vizsgálatok során kiderült, a „sofőr” nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel egyetlen járműkategóriához sem. Ellene jogosítvány nélküli járművezetés miatt indult büntetőeljárás.

Kiemelt kép: DÁVID ANNA JÚLIA