Mindegyik megyében két ezrelék alatt van a fertőzöttségi mutató

Tegnap óta ismét csökkent a város fertőzöttségi mutatója, jelenleg 2,72 ezreléknél tart, ami bizakodásra ad okot. A városi kórházban kezelt betegek száma továbbra is 90 alatt van, jelenleg 88 személy fekszik a kórház különböző osztályain koronavírus-fertőzés miatt. Ami viszont aggasztó, hogy az összes kezelt beteg közül csupán 7 személy rendelkezik enyhe tünetekkel.

A megyében egyre jobb a helyzet, a fertőzöttségi mutató egy ezrelék alá esett, az új koronavírus-fertőzöttek száma tízzel kevesebb a tegnap jelentettekhez képest, 23 új esetet jegyeztek, melyet héttel halad meg a gyógyultak száma.

Az ország összes megyéjében 2 ezrelék alatt van a fertőzöttségi mutató, a május 6-a, csütörtök óta jelentett új fertőzöttek száma továbbra is 1.500 alatt van.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza május 7-én, pénteken közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen