Milyen szépen indult minden Temesváron

Jó pontszerzési esélyekkel utazott vasárnap a Hargita Kézilabda Klub, amelynek játékosaira büszke edzőjük, Mester Zsolt, hisz kitartóan dolgozva csinálták végig, amit vállaltak. Fotó: archívum/GÁL ELŐD

Milyen szépen indult minden Temesváron a Hargita Kézilabda Klubos lányoknak, akik mindössze egy cserével indultak neki vasárnap hajnali kettőkor a hosszú útnak utolsó bajnokijukra. Akadt így hely a buszban, sokáig vaciláltam, hogy elkísérjem őket az idényzáróra, de mivel itthon is hemzsegtünk a sporteseményekben – az SZFC továbbjutott osztályozóján, az asztaliteniszezők megnyerték Europe Trophy csoportjukat, a Vasas 8-2-es győzelemmel zárta az idényt –, végül a Román Kézilabda Szövetség honlapján található élő szöveges közvetítést frissígtettem. Jó esélyekkel utazott Mester Zsolt együttese első idénybeli pontszerzésére, hisz az eggyel előttük álló Temesvárhoz utaztak, és tényleg,

milyen szépen indult minden.

Gergely Nóra, Sándor Aliz és Lukács Erika góljaival lépéselőnyre tett szert az udvarhelyi együttes, de ez hamar eltűnt, hiszen a jó kezdést egy bő tízperces gólcsend követte, mialatt a hazaiak felzárkóztak, majd szépen lassan el is léptek. Tíz perc után ismét Gergely Nóra volt, akinek a góljával elindult a csapat, ráadásul emberhátrányban, egy perccel korábban Márton Kingát küldték ki két percre. Miklós Flóra is elkezdte termelni a gólokat, és a korábban hetest hibázó Lukács helyett a büntetőkhöz odaállított Dénes Szidi is biztos kézzel értékesítette a hétmétereseket. Sándor Aliz 24. percben dobott góljával továbbra is négy pont volt a különbség a két csapat között.

Ekkor azonban ismét jött egy kisebb gödör, Gergely Nóra akcióból és Dénes Szidi hetesből dobott gólján kívül nem szerzett a Hargita a hátralévő szűk hét percben, míg ellenfelük hatot is, így a félidőben 20-12-re vezetett Temesvár.

A második játékrészben

ráadásul még tudta növelni előnyét a hazai csapat, ugyan az első felében még nem is tetemesen, mert az udvarhelyi oldalról is érkeztek a gólok, és Bíró Melinda is védett a hazaiak lövéseiből, a 40. perctől kezdődően 5 perc alatt hét gólt termelt Temesvár. 15 perccel a vége előtt 17 is volt az előnyük, amiből ugyan tudtak faragni Szőke Orsiék, Miklós Flóra vezérletével, de csupán hármat. 40-26-ra nyert végül a hazai gárda. A Hargita az utolsó helyen zárta a bajnokságot, pont nélkül, noha sikerült megverniük az egyik váradi csapatot, azok visszaléptek a bajnokságtól.

„Nagyon szerettünk volna bizonyítani, pontot szerezni, én személy szerint edzőként nagyon szerettem volna, hogy a lányok egy győzelem révén egy pozitív érzelmi töltettel zárják az évet, ami egy kis plusz lehetett volna a következő évi kezdethez. Sajnos, ez nem sikerült, de összeségében kitartóan dolgozva és küzdve csinálták végig, ami vállaltunk, ezért borzasztóan büszke vagyok. Laikus szemmel lehet, nem látszik, hogy mennyit is ért ez a bajnokság, de higgyék el, nagyon is sokat ért. Most rengeteg új ötlettel kész felkészülési tervvel azt kell, hogy mondjam, már elkezdtünk gondolkozni a következő idényen” – nyilatkozta Mester megkeresésünkre, aki a támogatóiknak is köszöni szépen, hogy a segítségükkel végigjátszhatták a szezont.