Mikrobuszok csattantak a piricskei eltérőnél (frissítve)

Baleset történt kedden, november 1-jén este 19 óra körül a 13 A jelzésű országúton, Csíkszereda irányában, a piricskei eltérő közelében, emiatt állt a forgalom – közölte Info Trafic hírlevelében a rendőrség.

Fotó: Menyhárt Előd (Facebook)

A segélyhívás 18 óra 54 perc körül érkezett, melyben két mikrobusz között történt balesetről jelentettek. A helyszínre kiérkező két SMURD-alakulat egy 33 éves nőt fejsérüléssel és horzsolásokkal szállítottak kórházba, valamint egy férfit, aki nyakrándulást szenvedett, tudtuk meg dr. Domokos Ivántól, a Hargita megyei mentőszolgálat orvosigazgatójától.

A baleset történte után mindkét sávon lezárták a forgalmat a mentők kiérkezéséig, majd felszabadították ugyan az egyik sávot, de legalább egy órán keresztül nehézkesen haladt a forgalom. A Csíki közlekedési info Facebook-csoport tagjai szerint kivilágítatlan szekér előzése okozhatta a balesetet.

Frissítés 

Maria Plumbu rendőrszóvivőtől megtudtuk, egy 39 éves csíkszeredai férfi Székelyudvarhely irányából hazafelé tartott mikrobuszával kedd este, amikor – egyelőre tisztázatlan körülmények között – összeütközött egy 35 éves férfi vezette mikrobusszal. A balesetben megsérült a 39 éves sofőr, őt kellett nyakrándulás miatt kórházba szállítani, a 33 éves sérült nő a másik autóban utazott. A sofőröket alkoholtesztnek vetették alá, mely mindkettőjük esetében zérót mutatott.