Mikor süt ki újra a Nap?

Hideg és esőhullám várható az elkövetkező napokban, mely az ország déli részéről terjed az összes régióra. A hegyekben havas esőre és havazásra is lehet számítani, csütörtökre azonban újra kisüt a Nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 27-e és 29-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hét első napjain felhős lesz az ég, az ország déli felének nagy területein esőre kell számítani, míg a többi részen helyenként fordulnak elő esőzések, főleg éjszakánként. Kedden megerősödik a szél a hegyvidéki területeken, különösen a Déli-Kárpátokban, ahol a széllökések meghaladják a 60-70 km/h-t, míg az ország más területén keleten, délnyugaton és délen lehet némi nagyobb intenzitású szélre számítani, Kelet-Erdélyben ködös lesz az időjárás. A maximális hőmérséklet 10 és 17 fok, a minimum pedig általában 1 és 9 fok között alakul a hét második napján.

Szerdán a szokásosnál is hűvösebb lesz délen és keleten, míg az ország többi részén a hőértékek kissé növekedni fognak, a maximális hőmérséklet általában 10 és 18 fok, a minimum pedig 0 és 10 fok között alakul. Az ég borult lesz, főleg napközben, az ország területének nagy részén, és a déli felében viszonylag nagy területeken, a többi részen pedig helyenként esni fog. Vegyes csapadék lesz a Déli és Kelet-Kárpát hegygerincén, és a szél is megerősödik különösen délnyugaton, délen és keleten. A Kelet-Erdélyi zónában ködös időjárásra és fagyra kell számítani. 

Csütörtökön helyenként kisüt a Nap, a hőértékek az ország minden területén növekedni fognak, 18 és 24 fok között alakulnak.
Az ég többnyire felhős lesz, különösen a délutáni és esti időszakban. Az ország nyugati felében és a hegyekben helyenként záporok, villámlások és rövid távú szélerősödések lesz, míg a többi részeken ilyen jelenségek kis mértékben lesznek lehetségesek.

Székelyudvarhelyen, a weather.com előrejelzései szerint kedden a nappali maximum 12 fok körül alakul, az éjszakai legalacsonyabb hőmérséklet 3 fok lesz. Ezen a napon kisebb esőzésre kell számítani, szerdán azonban már zápor várható a nap nagy részében, így éjszaka is. A nappali hőmérséklet 13 fok körül alakul, nem úgy mint csütörtökön, amikor felmelegedik az idő, és a hőmérséklet a 20 fokot is eléri, helyenként kisebb mennyiségű és erősségű záporral.

A hét vége felé nem csökken a hőmérséklet, de az esőzések sem hagynak alább: zivatarokra kell számítani 10-14km/h erősségű széllel. Az átlaghőmérséklet 21 fok körül alakul majd, az előrejelzések szerint szombaton lesz a legmelegebb, amikorra 23 fokot mondanak az időjósok.

Kiemelt kép: Dávid Anna Júlia