Mikor lesz már víz?

Szerda délben már nem csak a város magasabb részein (pl. Tábor negyed, Csalóka) nem volt víz, ahogy azt előre jelezte Facebook-on a városháza, hanem a Kossuth utcában sem folyt a csapból, ezért a Harvízhez fordultunk magyarázatért, és hogy mikor várható a szolgáltatás újraindítása.

Két nagyobb vezeték is meghibásodott a hét elején: egy a Bethlenfalvi úton, egy Kadicsfalván. Ezeket a javítás idejére lezárták, „a termeléssel nem tudtuk utolérni magunkat”, mondta el portálunknak Izsák Attila, a Harvíz igazgatója, hogy mi volt az egyik oka a keddi és szerdai vízszünetnek a városban.

Amire befejezték a második, azaz a Mol benzinkút környékén történt meghibásodás javítását, meghibásodott a 600-as betonvezeték is, ami a Küküllőről szállít vizet a víztisztító állomáshoz. Amíg javították, ezt a vezetéket is el kellett zárni, ez idő alatt a kisebbik, 400-as csövön tudtak csak vizet szállítani. A meghibásodásoknak köszönhetően a felére csökkent a víztermelés, emiatt kellett nélkülözni a vizet a városban.

Már kész van a 600-as vezeték, megjavították szerda reggel, visszatöltötték a vezetéket, 9 körül elindult a „termelés” is. Apróbb beállítások vannak még hátra a nyomásfokozóknál vagy a vezetékek légtelenítése, de az igazgató úgy számolta délben, hogy két-három órán belül már visszatér a víz a csapokba.