Mikor és hova ne tervezd a szabadságod?

Több, nagyszebeni, kolozsvári, bukaresti és jászvásári Wizz Air-járatot függesztenek fel, olvasható az Alba24 hírportálon.

A hírportál a boardingpass.ro, repülési szakportálra hivatkozva állítja, hogy a Nagyszeben és Madrid közötti járat március 24–október 30. között fog szünetelni. A Kolozsvár–Perugia, Kolozsvár–Köln és Kolozsvár–Billund járatok esetében is változások lesznek. A perugiai jártatokat május 1–november 1. között, a kölni járatokat február 18. után, a billundi járatokat egy nappal később függesztik fel.

Bukarest és Ancona között november 22-től október 30-ig nem repülnek a magyar légitársaság gépei, a szakportál szerint kevés az esélye, hogy ezt az útvonalat újra aktiválják később, mivel nem túlságosan népszerű. Bukarest és Rimini között május 15-étől november 2-áig tartanak szünetet a lila-pink gépek.

Jászvásár és Bari között pedig március 21. és november 1. között nem lehet majd WizzAir-rel utazni.

Az utóbbi időben a fapados társaság több járatáról is lemondott, és január végén úgy döntött, hogy bezárja a bákói reptéren fenntartott bázisát. Nem függeszti fel az összes innen induló járatát, viszont ötöt igen.

Mindezek ellenére a Wizzair a legnagyobb, Romániában működő légitársasággá lépett elő, 8 és fél millió utast szállított innen és/vagy ide.