Miért szeretjük a Transindexet? (videó)

Mit veszítünk, ha eltűnik a Transindex.ro erdélyi portál? Van, aki kedvenc olvasnivalóit, rovatait, a munkájához, kutatásaihoz hasznos e-szközeit, az elmúlt húsz év emlékeit, az erdélyi gondolkodás, szellemiség egyik fellegvárát, ha szabad ilyen felle(n)gzősen és pénteki szóviccesen fogalmazni.

Lehet, hogy nem tudod, mi az, honnan ered, mi volt a múltban, és mit jelent ma. Mi megfogalmaztuk néhány kulcsszóban, hogy mi is számunkra a Transindex, és arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd. Nekünk árnyékosabb lenne a Transindex nélkül a világunk.

Van, amikor azért, mert hasonlóan gondolkodunk, és ez jól esik, hogy vannak még normális őrültek ezen a világon. Máskor pedig megmutatják az ellenkező oldalt, az őrülten normális világot, és az néha fájdalmas, meglepő, dühítő tud lenni. De sejtjük, hogy az egyet nem értés, a meglepetés, megdöbbenés, a sokk az az állapot, ami nem enged tespedni a saját lelki, szellemi mocsarunkban, és ha nem tartjuk egymást ellenségeknek, akkor ezek a dolgok, amiktől fejlődünk, ami előre visz.

Csak árnyékban élni nem lehet. Kell a napos oldal!