Miért is nem használható az Orbán Balázs sportterme?

Saját honlapján hivatalból közölte a városháza, hogy a március végi ünnepélyes átadó óta miért nem használható még mindig az Orbán Balázs Általános Iskola sportterme.

Csak díszből vágták a szalagot. Fotó: Máté Emőke

A május 16-án közöltek szerint a használatba vétel a tűzvédelmi engedélyeztetés után történhet meg, ennek az igénylése pedig csakis a műszaki átvételezés után volt lehetséges, ami az ünnepélyes átadás előtt egy nappal történt meg.

A hivatal afelől biztosít, hogy a fejlesztési és beruházási igazgatósága már a műszaki átvételezést követően el is küldte a szükséges dokumentációt a megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőségnek (ISU), ám erre áprilisban kiegészítési kérelem érkezett. A hivatal válaszát követően pedig az ISU már az új belügyminisztériumi rendelet előírásai szerinti tűzvédelmi tervet kért, amelyen a tornaterem tervezője és egy tűzvédelmi szakcég jelenleg is dolgozik – közölték.

Ami viszont kimaradt a közleményből, hogy a megtévesztő módon újnak nevezett, 180/2022-es rendelet valójában már 2022. december 27-e óta érvényben van, és azóta csak egyszer, január 6-án módosult, tehát szinte két hónapja változatlan volt, amikor a hivatal hiányos dokumentációt adott le.