Mi mennyibe kerül 5 kilométeren belül?

Egyetlen termék árára is rá lehet már keresni a Versenytanács által indított www.monitorulpreturilor.info árfigyelő oldalon – írja a Maszol a HotNews hírportálra hivatkozva.

Az intézmény elnökének, Bogdan Chirițoiu-nak szerdai nyilatkozata szerint az országban működő kiskereskedelmi láncok (Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan, Profi, Superco) 1700 üzletében forgalmazott több mint 30 ezer élelmiszeripari termék árának összehasonlítására képes a portál.

– A kijárási korlátozások időszakában hasznos lehet, hogy a vásárlóknak nem kell körbejárniuk az üzleteket. A portálon kapott információk alapján egyenesen abba az üzletbe mennek, ahol az általuk kiválasztott termék a legolcsóbb, mondta az intézményvezető.

Ha tankolni szeretnénk, akkor is érdemes felkeresni az oldalt, ami megjeleníti az üzemanyagok árát tartózkodási helyünk 5 kilométeres körzetében.

Folyamatosan frissítik az árakat, de kérik a vásárlókat, hogy pontatlanság esetén jelezzék a tanácsnak, vagy a fogyasztóvédelmi hivatalnak. Hamarosan telefonos alkalmazáson is elérhető lesz az oldal, ígérik.