Mi mászik a füledbe a következő hetekben?

A Székelyföldi Filharmónia ünnepi szimfonikus hangversenyre várja az érdeklődőket a székelyudvarhelyi Stúdió Moziba, október 23-án 17 órától. A szólista Demény Balázs zongoraművész, a karmester pedig Jankó Zsolt lesz.

Műsoron Ludwig van Beethoven Egmont – nyitány, Dohnányi Ernő Variációk egy gyermekdalra, Erkel Ferenc Palotás – a Hunyadi László című operából, Bartók Béla Román népi táncok, valamit Liszt Ferenc II. magyar rapszódia. A hangverseny a bérletes koncertek közé tartozik. 

Októberben és november elején is különlegességgel várja közönségét a Székelyföldi Filharmónia. Október 28-án a Budapesti Fesztiválzenekar Kamarazenei Műhelye koncertezik, amelyet idén az év zenekarának választottak a Gramophone-díj gálarendezvényén Londonban. November 3-án pedig az európai hírű Kendi Ludovik bariton, operaénekes koncertezik Székely Attila zongoraművésszel. 

Jankó Zsolt és Demény Balázs is Európa-szerte elismert művészek, utóbbi Japán fiatalokat bemutató koncertsorozatának, a Yokohama International Piano Concert Series-nek volt meghívottja 2016-ban. A jelenleg 33 éves zongoraművész több szólólemezt is kiadott már, illetve megfordult Európa jelentős nagyvárosainak színpadán. Jankó Zsolt jelenleg a Nagyváradi Állami Filharmónia és a Kolozsvári Magyar Opera állandó karmestere, a Budapesti Fesztiválzenekar karmesterasszisztense, valamint a Romániai Magyar Zenetársaság elnöke. Vezényelt már határon innen és túl hazai és külföldi zenekarokat egyaránt.