Mi lesz a már megvásárolt jegyekkel?

Raed Arafat szerdai bejelentése után – miszerint március 31-ig a koronavírus terjedésének fékezése érdekében országszerte betiltják a zárt térben zajló, százfőnél nagyobb rendezvényeket – arra voltunk kíváncsiak, hogy mi lesz a Tomcsa Sándor Színház, az Udvarhely Néptáncműhely és Székelyföldi Filharmónia rendezvényeivel. Megtudtuk, a Művelődési Házban is megáll az élet.

Nagy Pál, a Tomcsa Sándor Színház igazgatója kifejtette, hogy 

a színház minden előadását kénytelenek voltak lefújni,

és a korlátozások a kisebb létszámú stúdióelőadásaikat is érintik. De reméli, hogy a színház világnapját meg tudják majd ünnepelni a Nem lesz reggel, Fred!-del: erre kérnének engedélyt, de csak később, előbb kivárják merre változnak az események. Főként bérletes előadások lettek volna ebben a hónapban diákoknak és gyerekeknek, de ha nincs iskola, akkor nem lehet ezeket megszervezni, így inkább most a próbákra koncentrálnak. 

Azt még nem tudja, hogy a már megvásárolt jegyek és bérletek sorsa mi lesz pontosan, igyekeznek majd pótolni az elmaradt eseményeket. De ebben nagy szerepet fog játszani a járvány alakulása is, az is elképzelhető, hogy felborul majd a teljes évad, ha így alakul, és aktuális lesz, majd átgondolják, hogyan tudják megoldani a helyzetet, magyarázta. 

Az Udvarhely Néptáncműhelynél is hasonló a helyzet,

árulta el az intézmény igazgatója, Orendi István. Jelenleg egyetlen márciusi előadásukat nem mondták vissza, egy 30-ai keresztúri fellépést, de az igazgató attól tart, hogy ez is csak idő kérdése. Azt azonban reméli, hogy egy áprilisi meghívást, amivel a tánc világnapjára készülnek Budapestre, nem fogják visszamondani. 

Itthon színházbérletes előadásaik lettek volna, ő is megerősítette a színházigazgató állítását, miszerint szándékukban áll még ebben az évadban pótolni a kieséseket.

Elmarad még

a Székelyföldi Filharmónia március 15-ei koncertje is, és valószínű, hogy a 20-ára tervezett kamarakoncertet sem fogják megtartani, mondta el portálunknak Bodurian Ágota, az intézmény munkatársa.

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter székelyudvarhelyi előadását is lefújták, amire március 22-én, vasárnap 19 órától került volna sor a színházban. Jelenleg igyekeznek egy új időpontot találni, de aki szeretné, visszaválthatja a jegyeket a színház jegypénztárában áll a Piros. Produkció Facecook-oldalán.