Mi az, ami örök?

Fotó: BEC NORBERT/Tusványos Facebook-oldala

Vasárnap hajnalban véget ér a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. A szombati programkínálat jóval szerényebb, mint az előző napoké, de továbbra sem lesz idő unatkozni. Összeszedtük neked az idei Tusványos utolsó programajánlóját.

Péntek éjjel vagy korán kell lefeküdni vagy teljesen hanyagolni az alvást, mert szombat délelőtt 10:30-kor a Petőfi színpadon Tusványos 31 – Van, ami örök! Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke lép színpadra.

14:00 órától a Janus Pannonius kávéházban megkezdődik a helyszín utolsó beszélgetése, Elszabadult Hajóágyú címen.

15:00 órától a Három szerb kávéházban elemzői kerekasztal áll össze, kitárgyalják, elemzik a miniszterelnök délelőtti beszédét.

15:00 órától a Kós Károly sátorban egyetlen programpontként arra a kérdésre keresik a választ, hogy Merre fordul Székelyföld gazdasági autópályája.

Minden egyéb

Ha teljesen hidegen hagy a politika, de még a díszvendég is, 10:00 órától már vár a Magyar Posta sátra, ahol lehet pihengetni, regenerálódni. A Széchenyi István sátorban 12:30-tól továbbra is részt vehetsz különböző aktivitásokon az MVM Zrt.-vel, a HungaroControl Zrt.-vel és a MÁV-Volán-csoporttal kapcsolatosan.

A Kriza János sátorban a korábbiakhoz hasonlóan, népművészettel, néptánccal kapcsolatos programok várhatóak.

10:00 órától a Csíki anyák – KCSSZ sátorban a szülők és főleg az anyák lesznek fókuszban egy interaktív beszélgetés keretében, amelynek címe, Szülői erőforrások, kompetenciák szülés előtt, után. A nap során ezen a helyszínen lesz a legtöbb program, érdemes máskor is odalátogatni.

14:00 órától az Erdély Café sátorban az kacsák lesznek terítéken, Álhírek a közösségi médiában. Állandó programként IT – hardver interaktív bemutatók is lesznek.

15:00 órától a Krúdy-udvarban Opera Gin kóstolóval várja az érdeklődőket Dámosy Bálint ginkovács.

15:00 órától a Széll Kálmán sátorban a pénz körül forog majd minden. Bemutatják a Pénzmúzeum App-ot, később Az aranyvonat legendája című film vetítésre is sor kerül.

15:00 órától a Buzánszky Jenő sportteraszon ezúttal a hokié a főszerep, a Székelyföld ikonikus jégkorongklubja lesz a téma.

16:00 órától a Magyar Teátrum Színházi sátorban közönségtalálkozót tart a Honeybeast.

17:00 órától a MIT sátorban fellép Szép Bence humorista és bűvész.

Koncertekben sem lesz hiány

Az MCC – DEPO sátorban fellép Warm Up: Medgya, illetve GravD feat MC Fedora, pontos idő nincs feltüntetve a programban.

A MIT sátorban az est folyamán három zenekar is megmutatja magát, 22:00 órától a Szintaxis, 23:30-tól a LOYAL és 01:00-tól a Teddy Queen.

20:00 órától a Petőfi színpadon Szabó Balázs Bandája, 22:00 órától pedig a Honeybeast ad koncertet. A Csűrben 00:00-tól DJ Golyó szolgáltatja a zenét.

A teljes program és egyéb részletek elérhetőek a Tusványos honlapján.

A cikk az uh.ro 2022-es nyári gyakornoki programjának keretében jelent meg Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának támogatásával.