Konferencia régi tárgyak megmentéséről

Két pár barokkcipő, bukovinai székely bundák szőrének pótlása, a Corvinák díszítése, erdélyi oltárok, kortárs festmények és az udvarhelyi Krisztus-szobor restaurálása: néhány téma a huszadik alkalommal Székelyudvarhelyen megszervezett Erdélyi Magyar Restaurátor Továbbképző Konferencia tervezett előadásairól.

A fő témakörben – restaurálási trendek a nagyvilágban – elhangzó előadások mellett esettanulmányok szintjén egy-egy tárgy restaurálási problémája is felmerül majd.

A Haáz Rezső Múzeum által szervezett rendezvény ideje alatt 26 előadást hallgathatnak meg az érdeklődők magyarországi, romániai és vajdasági restaurátoroktól. A szeptember 30. és október 4. között zajló eseményre nem csak a szakmabelieket várják, az előadások nyitottak és ingyenesek lesznek bárki számára, a programok és azok helyszínei ide kattintva érhetők el – írják a szervezők.

A rendezvény részeként, október 2-án, kedden délután 6 órától a Haáz Rezső Múzeumban lesz a Katolikus papírkincseink – Irattípusok a székelyudvarhelyi gyűjtőlevéltárból című kiállítás megnyitója, melyet dr. Bernád Rita-Magdolna főlevéltáros rendezett és mutat be.